Dědečkova polévka za „pár drobných“. Sytá a chutná díky měkkým kuličkám.

Jak připravit levnou večeři, která zároveň vás zasytí, chutná a připomene vám staré dobré časy.? Samozřejmě se vtí vsadit na dědečkovu polévku, kterou většina zná jako kašičku. Je to jídlo, které snese všechno, ale vždycky musí být nějaká kaše, což jsou malé nudličky z mouky, vody a trochy soli. Pak je důležitá masová vložka, zelenina, někdy houby a koření. Platí pravidlo: čím levnější, tím chutnější.

Viz video Podívejte se, jak zachránit příliš slaný vývar. Máme na to osvědčené triky

Kašovitá polévka levně. Vraťte se k chutím z minulých let

Složení: 1:

  • cca. 2 l vývaru nebo lehkého bujónu,
  • 2 mrkve,
  • několik brambor,
  • 1 větší cibule,
  • cca. 200 g uzené slaniny,
  • několik sušených hub,
  • mouku a vodu na kaši,
  • sůl, pepř, nové koření, bobkový list,
  • nasekaný kopr nebo petrželku.

Kašovitá polévka – jak ji připravit:

  1. Připravte si hrnec a vyškvařte v něm na kostičky nakrájenou slaninu. Poté přidejte nakrájenou cibuli a osmahněte ji. Přihodíme mrkev a na kostičky nakrájené brambory a chvíli je osmahneme.
  2. Když je vše osmahnuté, zalijte suroviny vývarem, přidejte sušené houby rozdrcené v rukou a několik bobkových listů a 3-4 kuličky nového koření.
  3. Vše vařte na mírném ohni, dokud brambory jsou téměř ě měkké.
  4. Zatímco se polévka vaří, připravte kaši. Z mouky a vody uhněťte těsto. Konzistence by měla připomínat dobře uhnětené těsto na knedlíky.. Poté z těsta odtrhněte malé kousky a v rukou z nich vytvarujte kuličky.
  5. Kaši vhoďte do vroucí polévky a podle chuti osolte a opepřete. Vařte dalších 5 minut, aby kaše nebyla uprostřed syrová. Před podáváním posypte nasekanou petrželkou nebo koprem.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: