Houby v marinádě? Ano, ale pouze v rajčatové marinádě. Tohle je můj objev roku

O houbách v rajčatové marinádě se dá mluvit donekonečna, ale nejlepší je je prostě ochutnat. Představte si jemné lesní speciality naložené v husté, lehce pikantní marinádě, která jim dodá jedinečný charakter. Takové houby skvěle dí vaši večeři, obohatí vaše sendviče a budou ideální jako občerstvení na každou rodinnou oslavu. Zaručuji vám, že jakmile je jednou ochutnáte, stanou se trvalou součástí vašeho seznamu zimních konzerv.

Viz video Vypadá jako houba a chutná lépe než hříbky. Koláče, které jsme z ní připravili, jsou božské

Jak se dělají houby v rajčatech? Recept je jednoduchý a nevyžaduje mnoho kulinářských dovedností.

Na loňských jmeninách teta všechny překvapila novou marinádou na houby. Chutnaly tak šíleně dobře, že si každý sáhl pro další porci. Samozřejmě jsem ji hned požádala o recept a tuto sezónu už jsem si udělala vlastní sklenice. Ukázalo se, že je to mnohem jednodušší, než jsem si myslela, a zvládne to určitě každý. Vyzkoušíte to i vy? Zde jsou ingredience, které budete potřebovat:

  • 2 kg lesních hub,
  • 5 cibulí,
  • 2 šálky řepkového oleje,
  • 3 šálky převařené vody,
  • 1 litr rajčatového protlaku,
  • 10 lžic lihového octa,
  • 10 lžic cukru,
  • 2 lžíce soli,
  • lžička pepře,
  • neá čajová lžička pálivé papriky,
  • nadrobno nakrájená chilli paprička,
  • 2 bobkové listy,
  • 5 kuliček nového koření.

TIP! K rajčatové marinádě se nejlépe hodí houby s výraznou chutí, například vavřín, hříbky nebo máslovka. Skvělou volbou jsou také lišky, černý rybíz a řeřicha, které si v marinádě dokonale zachovají svou strukturu.

Jak připravit houby k marinování? Zpracování zvýrazní hloubku chuti

Než se pustíte do přípravy marinády, věnujte se houbám. Pro začátek je důkladně očistěte kartáčkem na zuby a větší kusy nakrájejte na menší. Poté je vhoďte do vroucí, mírně osolené vody a vařte 10-15 minut, aby změkly.. Houby přendejte do cedníku, aby se zbavily přebytečné vody, a po několika minutách odkapávání budou dokonale připravené na další postup.

Houby v rajčatech Foto: Angelika Olejnik

  1. Cibuli oloupejte, nakrájejte na kostičky a osmažte na oleji v hrnci nebo na velké pánvi, dokud nezměkne a nezezlátne.
  2. Přidejte rajčatový protlak, převařenou vodu, cukr, ocet, sůl, pepř, pálivou papriku, chilli, bobkové listy a nové koření. Vše vařte na mírném ohni asi 10 minut a občas promíchejte. Tím zajistíte, že se chutě dokonale propojí.
  3. Do omáčky přidejte předem uvařené houby a důkladně promíchejte. Na mírném ohni je vařte dalších 20 minut, aby mohly proniknout do rajčatové marinády.
  4. Horkou směs přelijte do vypařených sklenic, pevně je zavřete a pasterujte 25 minut, aby zavařenina zůstala čerstvá. Podle tohoto receptu získáte přibližně 10-12 sklenic o objemu 300 ml.

Pokud máte chuť, hlasujte v naší anketě níže.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: