Polévka Solferino je rajčatová polévka na steroidech v pravém italském stylu.. Je opravdu vynikající,á chuti, ale zároveň lehká a přímo si říká o to, aby se jedla a jedla a jedla. Na rozdíl od naší obvyklé rajčatové polévky má solferino a brambory, hrášek, cibuli a samozřejmě lahodný, jemný sýr, který je asi nejvíce spojován s italskou kuchyní, což je samozřejmě mozzarella. Recept na polévku solferino je opravdu velmi snadný, a pokud máte po ruce vývar, je i rychlý. Pokud máte rádi rajčatovou polévku, ale jste trochu přesyceni klasickou verzí, rozhodněte se pro tzv. Italskou verzi.
Viz video Podívejte se na náš recept na rajčatové chipsy
Rajčatová polévka na italský způsob. Tak dobrá, že na vývar s koncentrátem zapomenete.
Složení: 1:
- 1 litr vývaru nebo bujónu,
- 1 litr rajčatové passaty,
- 1 konzerva konzervovaného hrášku,
- 2-3 středně velké brambory,
- 1 malý pórek,
- 1 cibule,
- sýr mozzarella (cca 150 g),
- 18 % smetany,
- sůl, pepř, cukr, oregano a bazalka podle chuti,
- olej nebo máslo na smažení.
Polévka Solferino – jak ji připravit:
- Brambory oloupejte a nakrájejte na středně velké kostky. Nejlepší volbou pro polévku Brambory typu A, pak se nerozvaří a zachovají si svůj tvar. Poté je vhoďte do vývaru. Vařte je, dokud nejsou měkké.
- Nakrájejte cibuli a pórek a osmahněte je na troše másla nebo olivového oleje, Měly by být akorát zlatavé. Poté je přidejte do polévky a zamíchejte.
- Hrášek slijte z marinády a polovinu rozmixujte na kaši, pak do hrnce přidejte papriku a hrášek, tím získá polévka pěknou a hustou konzistenci.
- Vařící se polévku zalijte rajčatovou passatou a na mírném ohni vařte 5 minut. Poté přidejte temperovanou smetanu a polévku podle chuti dochuťte solí, pepřem, cukrem a bylinkami.
- Horkou polévku nalijte na talíře a hojně posypte strouhanou nebo drcenou mozzarellou.. Polévka Solferino se nejlépe podává s bylinkovými krutony.