Moje tchyně dělá nejlepší houbovou polévku. Nejprve podusí pórek a pak přidá tři důležité věci.

Houbová polévka je vždycky dobrý nápad. Hodí se na každý den, je rychlá a snadno se připravuje. Moje talentovaná tchyně však dělá houbovou polévku jen o nedělích a svátcích, a dělá ji mistrovsky. Její polévka je krémová, aromatická a výživná. Nesmí chybět pórek, dva lahodné sýry a „energetické kuličky“.

Existuje mnoho způsobů, jak připravit houbovou polévku. Můžete ji udělat ze zeleniny, přihodit syrové houby a celé to rozšlehat se smetanou, nebo ji můžete uvařit z brambor, smetany a koření, pak ji rozmixovat na hladký krém a podávat s krutony. A můžete také udělat mistrovsky, jako moje tchýně. Její houbová polévka je vyhlášená v celé rodině, a když se blíží jmeniny nebo nějaký svátek, všichni vědí, že na stole bude lahodná krémová polévka. Jaké je její tajemství? Není na tom nic složitého. Měli byste na másle osmahnout houby, opéct pórek a přidat kuličky mletého masa.. Ke konci posypeme sýrem feta a mascarpone a hostina je hotová. Jednoduché? Jednoduché. A jak lahodné… To musíte vidět sami.

Viz video Podívejte se na tento recept na vynikající houbové závitky. Skvěle se hodí k večeři i na večírky

Krémová a aromatická houbová polévka mé tchyně. Ideální pro běžné i výjimečné večeře

Složení: 1:

  • cca. 800 g hub,
  • 500 g mletého masa,
  • 1 větší pórek,
  • cca. 2 l drůbežího nebo zeleninového vývaru,
  • 100 g řeckého sýra typu feta,
  • cca. 300 g sýra mascarpone,
  • máslo,
  • sůl, pepř, trochu muškátového oříšku,
  • Těstoviny nebo krutony k podávání.

Houbová polévka se sýrem a energetickými kuličkami – jak na to:

  1. Houby důkladně očistěte. Nemusíte je loupat, stačí je opláchnout ve studené vodě. Já Houby loupu, až když se „ukáží na pánvi“.„. Pak je nakrájejte na kostičky nebo plátky – máte naprostou volnost. Pórek nakrájejte zcela kapénkovitě. Můžete také nakrájet 2 stroužky česneku na dochucení.
  2. Mleté maso vložte do mísy. Přidejte vejce, oblíbené koření a případně půlku nastrouhané cibule. Masovou směs důkladně promíchejte a mírně navlhčenýma rukama odtrhávejte malé kousky a tvarujte karbanátky.
  3. Připravte si hrnec nebo vysoký kastrol a rozehřejte v něm solidní lžíci másla. Poté přidejte nakrájený pórek a za občasného míchání smažte, dokud nezesklovatí.
  4. Přidejte houby a celé to duste na středním plameni, dokud se z hub neodpaří část tekutiny, pozor. houby by se měly dusit, ne smažit. – můžete je lehce osolit. Pak vše zalijte horkým vývarem, vhoďte masové kuličky a vařte asi 15 minut.
  5. Ke konci vaření polévku podle chuti okořeňte kořením a přidejte sýr mascarpone a fetu. Vařte, dokud se sýry nerozpustí, a podle chuti dochuťte pepřem a trochou muškátového oříšku. Na sůl pozor – Houby byly slané a sýr typu feta je také dost slaný.
Share to friends
Rating
( 1 assessment, average 5 from 5 )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: