Přehodnoťte zeleninu k večeři. Jakmile vyzkoušíte tyto kotlety, už se nevrátíte k žádnému jinému receptu.

Hledáte účinný způsob, jak do jídla propašovat více zeleniny? Tento recept je dokonalou taktikou pro ty, kteří se zelenině vyhýbají. V těchto lahodných kotletách je spousta nutričních hodnot a navíc jsou opravdu chutné. Připravíte je extrémně rychle a během chvilky budete mít zdravou večeři.

Složení: 1:

  • 1 středně velká brokolice.
  • 160 g pšeničné mouky,
  • 400 g brambor,
  • 2 stroužky česneku,
  • 3 lžíce parmezánu,
  • 4 vejce,
  • 2-3 lžíce pšeničné mouky,
  • 4-5 lžic strouhanky,
  • 4-5 lžic jemně drcených kukuřičných lupínků,
  • sůl, pepř a pálivou papriku,
  • olej na smažení.

Zeleninové řízky jsou recept pro každého

Oloupané brambory uvařte v osolené vodě. Když jsou měkké, scedíme je a rozmačkáme na hladkou kaši. Brokolici nakrájejte na malé růžičky, uvařte v osolené vodě a stejným způsobem rozmačkejte. Můžete také použít mixér.

Zeleninu rozmixujte, přidejte prolisovaný česnek, dvě vejce a nastrouhaný parmazán. Právě přidání sýra dodá kotletám jedinečnou chuť. Vše důkladně promíchejte a poté přidejte prosátou mouku. Hotová směs by měla být vláčná a hladká.

Do tří misek postupně nasypeme mouku s kořením, strouhanku s rozdrcenými vločkami a zbylá dvě vejce. Z bramborové a brokolicové směsi vytvarujte kulatécičky (velikost podle potřeby), lehce je štěte a obalte je nejprve v mouce, pak ve vejci a nakonec ve strouhance a vločkách.

V hluboké pánvi rozehřejeme olej nebo jiný tuk a řízky na něm z obou stran osmažíme do důkladného propečení. Hotové je opatrně odložíme na talíř vyložený papírem. Kotlety se podávají nejlépe se zeleninovou přílohou, např. s vařenou mrkví nebo čerstvým salátem. Tato originální večeře potěší každého. Dobrou chuť!

Další články naleznete na stránkách /i>

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: