Hledáte účinný způsob, jak do jídla propašovat více zeleniny? Tento recept je dokonalou taktikou pro ty, kteří se zelenině vyhýbají. V těchto lahodných kotletách je spousta nutričních hodnot a navíc jsou opravdu chutné. Připravíte je extrémně rychle a během chvilky budete mít zdravou večeři.
Složení: 1:
- 1 středně velká brokolice.
- 160 g pšeničné mouky,
- 400 g brambor,
- 2 stroužky česneku,
- 3 lžíce parmezánu,
- 4 vejce,
- 2-3 lžíce pšeničné mouky,
- 4-5 lžic strouhanky,
- 4-5 lžic jemně drcených kukuřičných lupínků,
- sůl, pepř a pálivou papriku,
- olej na smažení.
Zeleninové řízky jsou recept pro každého
Oloupané brambory uvařte v osolené vodě. Když jsou měkké, scedíme je a rozmačkáme na hladkou kaši. Brokolici nakrájejte na malé růžičky, uvařte v osolené vodě a stejným způsobem rozmačkejte. Můžete také použít mixér.
Zeleninu rozmixujte, přidejte prolisovaný česnek, dvě vejce a nastrouhaný parmazán. Právě přidání sýra dodá kotletám jedinečnou chuť. Vše důkladně promíchejte a poté přidejte prosátou mouku. Hotová směs by měla být vláčná a hladká.
Do tří misek postupně nasypeme mouku s kořením, strouhanku s rozdrcenými vločkami a zbylá dvě vejce. Z bramborové a brokolicové směsi vytvarujte kulatécičky (velikost podle potřeby), lehce je štěte a obalte je nejprve v mouce, pak ve vejci a nakonec ve strouhance a vločkách.
V hluboké pánvi rozehřejeme olej nebo jiný tuk a řízky na něm z obou stran osmažíme do důkladného propečení. Hotové je opatrně odložíme na talíř vyložený papírem. Kotlety se podávají nejlépe se zeleninovou přílohou, např. s vařenou mrkví nebo čerstvým salátem. Tato originální večeře potěší každého. Dobrou chuť!
Další články naleznete na stránkách /i>