Těstoviny v jakékoli podobě mám ráda už od dětství, ale ty se zelenou omáčkou jsou mým jednoznačným favoritem. Jím je od chvíle, kdy je máma poprvé položila na stůl. Dobře prolisovaný česnek s nádechem petrželky. je dokonalým zahřívacím předkrmem. Skvěle se hodí pro rodinnou oslavu nebo večírek s přáteli. Ingrediencí je málo a jeho příprava je triviální.
Viz video Těstoviny v citronové omáčce, přímořská specialita z Itálie
Zelené těstoviny kralují na každém večírku. Rychlý předkrm pro každou příležitost
K přípravě těstovin s chutnou omáčkou není potřeba mnoho. Všechny ingredience jsou snadno dostupné a většinu z nich seženete v nejbližším obchodě. Co budete potřebovat?
Ingredience:
- balíček těstovin penne,
- 200 g majonézy,
- 400 g přírodního jogurtu,
- 2 svazky petrželky,
- 2-3 stroužky česneku,
- špetka soli.
Jednoduchá omáčka na těstoviny, která se bude hodit každému. Účinek bude lahodný
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Petrželku omyjte a poté oddělte listy od stonku. Vložte je do mixéru a zalijte přírodním jogurtem. Přidejte majonézu a česnek prolisovaný přes lis na česnek. Rozmixujte do hladka a do zelena. Podle potřeby osolte a rozmixujte.
Těstoviny přendejte do větší mísy a přelijte je omáčkou. Takto připravená mísa s předkrmem vydrží v lednici až dva dny. Dobrou chuť! Pokud máte chuť, hlasujte v naší anketě níže.
TIP. Těstoviny můžete podávat studené nebo t. T předkrm bude více hřejivý a omáčka se bude lépe nalévat.