Šťavnaté drůbeží řízky. O marinádu se postarejte ještě před pečením. Překonají i vepřové kotlety

Drůbeží řízky někteří považují za „ošklivější sestru Popelky“, tedy vepřové panenky. Ne tak v případě našeho dnešního receptu. Ukážeme vám, jak si připravit lahodné, šťavnaté a křehké řízky v krásné obalované formě bez strouhanky. Než se však pustíte do obalování, naložte maso do marinády. Nesmíte zapomenout na jedno ovoce, které se k rybám přidává častěji.

Dnes pro vás máme recept na šílený drůbeží řízek, který svou chutí předčí všechny řízky tohoto světa, včetně Poláky milovaného vepřového. Maso je křehké, šťavnaté a plné chuti a na obalení můžete skočit do ohně. Prvním krokem k úspěchu je však vždy marináda. Před obalováním kousků masa, potřete česnekem, bazalkou a citronovou šťávou. Stačí jen několik hodin, abyste dokázali zázraky. Pak už zbývá jen obalení – vsaďte na směs mouky, hořčice, majonézy a koření. Doba strouhanky se pomalu chýlí ke konci.

Viz video Viz recept na fenomenální kuřecí těstoviny po toskánsku

Recept na kuřecí řízky. Tak lahodné a šťavnaté, že vepřové řízky shoří studem.

Složení: 1:

  • cca. 1 kg kuřecích prsních řízků,
  • půl sklenice mléka,
  • 1 středně velké vejce,
  • 2 lžíce majonézy,
  • 1 lžíce hořčice,
  • cca. 1/3 šálku pšeničné mouky,
  • Sůl, pepř, sušená cibule, trochu sušeného tymiánu, sušená bazalka,
  • 2-3 stroužky česneku,
  • šťáva vymačkaná z jednoho citronu,
  • olej na smažení.

Drůbeží řízky – jak na ně:

  1. Maso očistěte od blan a nakrájejte na poměrně tenké plátky. Můžete to udělat napříč nebo šikmo. Pokud by na některém místě bylo maso nakrájeno příliš tlustě, jemně ho rozmačkejte pěstí.
  2. Každý plátek masa z obou stran osolte, opepřete, posypte jemně nasekaným česnekem a bazalkou. Poté pokapejte citronovou šťávou a případně trochou olivového oleje.
  3. Maso důkladně potřete a vložte na několik hodin do chladničky, aby se marinovaly. Misku vyjměte s dostatečným předstihem před smažením, aby kuře dosáhlo pokojové teploty.
  4. Mléko nalijte do mísy, přidejte vejce, majonézu, hořčici a mouku. Celou směs rozmixujte na hladké, ale poměrně husté těstíčko. V případě potřeby přidejte více mouky.
  5. Do těsta přidejte lžíci sušené cibule a tymiánu. Znovu promíchejte a namočte do něj každý kousek kuřete. Těstíčko by mělo maso důkladně obalit.
  6. Na pánvi rozehřejte poměrně velké množství tuku. Když je rozpálený, položíme na něj řízky v těstíčku a… Smažte, dokud nejsou z obou stran zlatavé a křupavé..
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: