Vzala jsem je do práce a všichni se ptali na recept. Je to chvilka práce a efekt je elektrizující.

Návrat do práce po prázdninách nebo do školy po prázdninách může být neuvěřitelně těžký. Takové chvíle si však můžete zpříjemnit svačinou, která svou chutí a vůní potěší všechny kolem. Níže uvedený recept je toho dobrým příkladem. Je rychlý na přípravu a výsledek je opravdu skvělý.

Někdy potřebujeme nápad na svačinu, která je nejen chutná, ale také pohodlná, abychom si ji mohli vzít s sebou do práce nebo do školy. Hledáme něco, co chutná dobře za studena, ale co se dá i ohřát, pokud máme tu možnost. V takových chvílích se vtí sáhnout po receptech, které spojují jednoduchost s výjimečnou chutí a které se hodí k domácím omáčkám.

Kvasnicoví šneci s mletým masem jsou pro takové situace ideálním řešením. Jejich příprava je rychlá a konečný výsledek uspokojí každého milovníka svačin. Měkké kynuté těsto obalí voňavé a šťavnaté mleté maso a vytvoří tak lahodné šneky, které si můžete snadno vzít s sebou na cesty. Recept na tuto chutnou svačinu najdete níže.

Recept na kynuté šneky s mletým masem

Ingredience

  • 500 g pšeničné mouky,
  • 250 ml tho mléka,
  • 25 g čerstvého droždí,
  • lžička cukru,
  • lžičku soli,
  • 2 lžíce oleje,
  • 2 vejce,
  • 300 g mletého masa,
  • cibule,
  • 2 stroužky česneku,
  • lžička sladké papriky,
  • sůl a pepř podle chuti,
  • olej na smažení.

Způsob přípravy

  1. Droždí rozpustíme v tm mléce spolu s cukrem a necháme 10 minut odstát, aby začalo pracovat.
  2. Mouku prosejeme do velké mísy, přidáme sůl, olej a kvásek. Vmícháme jedno vejce a hněteme, dokud není těsto pružné a hladké. Přikryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout.
  3. Mezitím na rozpáleném oleji osmahneme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme mleté maso a smažíme, dokud není hotové. Dochutíme solí, pepřem a sladkou paprikou.
  4. Vykynuté těsto rozválejte na obdélník, rozložte na něj mleté maso a srolujte jako roládu. Nakrájíme natky silné asi 2-3 cm.
  5. Šneky položíme nach vyložený pečicím papírem, přikryjeme a necháme 15 minut znovu kynout. Po této době je potřeme rozšlehaným vejcem. Pečte při 180 °C přibližně 20-25 minut, dokud nezezlátnou. Podávejte t nebo studené s oblíbenou omáčkou.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: