Ewa Wachowicz je pro některé kulinářská guru a mnoho lidí reprodukuje každý její recept. Pokud jste v poslední době dostali chuť na satay, bylo by skvělé zvolit tento recept. Je velmi jednoduchý a potřebné ingredience už můžete mít doma. Bude hotový během chvilky a ještě rychleji zmizí.
Na světě existuje několik receptů, které dokážou zaujmout svou jednoduchostí a zároveň mimořádnou chutí. Jedním z takových pokrmů je jistá směs ingrediencí, která si získala popularitu díky známé polské moderátorce a nadšence do vaření Ewě Wachowicz. Tento pokrm kombinuje čerstvou zeleninu, smetanovou zálivku a křupavý nádech. Když jsem tento salát připravila, moji blízcí se jednohlasně shodli, že je chutnější než gyros. Může za to jeho jednoduchost a nenáročná příprava.
Viz video Sleď pod šubou
Řeč je o knize Ewy Wachowicz sałatka siódemka. Tato vrstvená svačinka je opravdovou pastvou pro chuťové buňky, kombinuje křupavost celeru, jemnost ledového salátu, sladkost hrášku a majonézového dresinku a vůni křupavé slaniny. Tento salát můžete dát na stůl při grilování nebo slavnostnější večeři. Nejenže je jednoduchý na přípravu, ale díky vrstvám se také velmi snadno a rychle jí. Tento recept pochází z oficiálních stránek Ewy Wachowicz. Objevil se také v pořadu „Ewa vaří“ v epizodě č. 157.
Recept na sedmý salát Ewy Wachowicz
Ingredience
- 4 stonky celeru,
- balíček zeleného hrášku,
- hlávka ledového salátu,
- 300 g majonézy,
- žlutý sýr,
- 3 lžíce cukru,
- několiktků libové slaniny,
- svazek pažitky.
Způsob přípravy
- Salát sedm je vrstvený salát, takže jednotlivé ingredience naaranžujte postupně.
- Na dno misky nejprve naaranžujte natrhané listy salátu. Poté položte natky nakrájený celer a nasekanou pažitku.
- Majonézu prudce smíchejte s cukrem, aby vznikla sladká omáčka. Takto promícháme a položíme na přísady jako další vrstvu.
- Všechny ingredience pokryjte předem rozmraženým a okapaným hráškem. Žlutý sýr nastrouhejte na struhadle s velkými oky a posypte jím vrstvu hrášku.
- Na suché pánvi opečtetky slaniny, aby měly křupavou kůrčičku. Takto připravené maso naaranžujte na salát. Hotovou svačinu můžete v tuto chvíli podávat svým blízkým, pochutnejte si!