Wachowiczova salátová sedmička je vždy působivá. Myslím, že je lepší než gyros

Ewa Wachowicz je pro některé kulinářská guru a mnoho lidí reprodukuje každý její recept. Pokud jste v poslední době dostali chuť na satay, bylo by skvělé zvolit tento recept. Je velmi jednoduchý a potřebné ingredience už můžete mít doma. Bude hotový během chvilky a ještě rychleji zmizí.

Na světě existuje několik receptů, které dokážou zaujmout svou jednoduchostí a zároveň mimořádnou chutí. Jedním z takových pokrmů je jistá směs ingrediencí, která si získala popularitu díky známé polské moderátorce a nadšence do vaření Ewě Wachowicz. Tento pokrm kombinuje čerstvou zeleninu, smetanovou zálivku a křupavý nádech. Když jsem tento salát připravila, moji blízcí se jednohlasně shodli, že je chutnější než gyros. Může za to jeho jednoduchost a nenáročná příprava.

Viz video Sleď pod šubou

Řeč je o knize Ewy Wachowicz sałatka siódemka. Tato vrstvená svačinka je opravdovou pastvou pro chuťové buňky, kombinuje křupavost celeru, jemnost ledového salátu, sladkost hrášku a majonézového dresinku a vůni křupavé slaniny. Tento salát můžete dát na stůl při grilování nebo slavnostnější večeři. Nejenže je jednoduchý na přípravu, ale díky vrstvám se také velmi snadno a rychle jí. Tento recept pochází z oficiálních stránek Ewy Wachowicz. Objevil se také v pořadu „Ewa vaří“ v epizodě č. 157.

Recept na sedmý salát Ewy Wachowicz

Ingredience

  • 4 stonky celeru,
  • balíček zeleného hrášku,
  • hlávka ledového salátu,
  • 300 g majonézy,
  • žlutý sýr,
  • 3 lžíce cukru,
  • několiktků libové slaniny,
  • svazek pažitky.

Způsob přípravy

  1. Salát sedm je vrstvený salát, takže jednotlivé ingredience naaranžujte postupně.
  2. Na dno misky nejprve naaranžujte natrhané listy salátu. Poté položte natky nakrájený celer a nasekanou pažitku.
  3. Majonézu prudce smíchejte s cukrem, aby vznikla sladká omáčka. Takto promícháme a položíme na přísady jako další vrstvu.
  4. Všechny ingredience pokryjte předem rozmraženým a okapaným hráškem. Žlutý sýr nastrouhejte na struhadle s velkými oky a posypte jím vrstvu hrášku.
  5. Na suché pánvi opečtetky slaniny, aby měly křupavou kůrčičku. Takto připravené maso naaranžujte na salát. Hotovou svačinu můžete v tuto chvíli podávat svým blízkým, pochutnejte si!
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: