Aromatická sendvičová paštika na delší dobu. Dejte ji do sklenic a zavařte. Takto připravuje Ewa Wachowicz

Pokud hledáte recept na domácí pomazánku, která potěší chutí a dobře poslouží jako poleva na chleba, mohl by vás nápad Ewy Wachowicz zaujmout. Aromatická paštika je dokonalým způsobem, jak využít zbytky polévky – jeá chuti a její příprava je triviálně snadná. Nejenže obohatí snídaně a večeře, ale také vám pomůže vyhnout setvání potravinami. Uchovává se ve sklenicích, takže vydrží dlouho čerstvá a je vždy po ruce, kdykoli na ni dostanete chuť.

Podívejte se na video Vyměňte housku za tortillu. Tento recept na burger dobývá internet

Jaká je dobrá domácí paštika? Nechte zbytky z vývaru

Ewa Wachowicz je známá svými recepty, které může každý snadno zopakovat ve své kuchyni. Stejně tak je tomu i u této paštiky – žádné šťourání, jen osvědčené ingredience, které už pravděpodobně máte po ruce. Stačí pár okamžiků a budete si pochutnávat na domácí pomazánce. K její přípravě potřebujete:

  • maso z vývaru,
  • půlka mrkve, cibule, pórek a houby z vývaru,
  • 300 g drůbežích jater,
  • Lžíce přepuštěného másla,
  • půl šálku vývaru,
  • lžička majoránky,
  • sůl a pepř podle chuti.

Sendvič s paštikou Foto: Victoria Kotlyarchuk / iStock

Jednoduchý recept na paštiku. Připravte si lahodnou pomazánku v několika málo krocích

Přípravu pochoutky začněte pečlivým oddělením masa od kostí. Udělejte to pečlivě – aby byla paštika krémová, neměla by proklouznout žádná kostička. Kůži nevyhazujte. Právě ta dodá paštice jedinečnou hloubku chuti a obohatí její vůni.

  1. Oddělené maso z vývaru důkladně umeleme na mlýnku na maso, přidáme játra osmažená na másle a kůži.
  2. Do vzniklé směsi přidáme mletou zeleninu: mrkev, cibuli, pórek a houby.
  3. Přilijte trochu vývaru, abyste získali správnou hladkou konzistenci.
  4. Paštiku podle chuti osolte, opepřete a okořeňte majoránkou a poté důkladně prohněťte, dokud se všechny ingredience dokonale nespojí.
  5. Připravenou směs vložte do vypařených sklenic a lehce ji prošlehejte, aby v ní nezůstaly žádné dutiny. Poté je pečeme v troubě při 100 stupních, dokud není paštika lehce propečená.

TIP! Aby játra zůstala šťavnatá a křehká, krátce je osmahněte na dobře rozehřátém másle nebo oleji. Stačí 2-3 minuty z každé strany, dokud vnější vrstva nezhnědne a vnitřek nezůstane lehce růžový. V žádném případě je nesolte. Příliš mnoho koření příliš brzy způsobí, že játra budou tvrdá..

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: