Pokud hledáte recept na domácí pomazánku, která potěší chutí a dobře poslouží jako poleva na chleba, mohl by vás nápad Ewy Wachowicz zaujmout. Aromatická paštika je dokonalým způsobem, jak využít zbytky polévky – jeá chuti a její příprava je triviálně snadná. Nejenže obohatí snídaně a večeře, ale také vám pomůže vyhnout setvání potravinami. Uchovává se ve sklenicích, takže vydrží dlouho čerstvá a je vždy po ruce, kdykoli na ni dostanete chuť.
Podívejte se na video Vyměňte housku za tortillu. Tento recept na burger dobývá internet
Jaká je dobrá domácí paštika? Nechte zbytky z vývaru
Ewa Wachowicz je známá svými recepty, které může každý snadno zopakovat ve své kuchyni. Stejně tak je tomu i u této paštiky – žádné šťourání, jen osvědčené ingredience, které už pravděpodobně máte po ruce. Stačí pár okamžiků a budete si pochutnávat na domácí pomazánce. K její přípravě potřebujete:
- maso z vývaru,
- půlka mrkve, cibule, pórek a houby z vývaru,
- 300 g drůbežích jater,
- Lžíce přepuštěného másla,
- půl šálku vývaru,
- lžička majoránky,
- sůl a pepř podle chuti.
Jednoduchý recept na paštiku. Připravte si lahodnou pomazánku v několika málo krocích
Přípravu pochoutky začněte pečlivým oddělením masa od kostí. Udělejte to pečlivě – aby byla paštika krémová, neměla by proklouznout žádná kostička. Kůži nevyhazujte. Právě ta dodá paštice jedinečnou hloubku chuti a obohatí její vůni.
- Oddělené maso z vývaru důkladně umeleme na mlýnku na maso, přidáme játra osmažená na másle a kůži.
- Do vzniklé směsi přidáme mletou zeleninu: mrkev, cibuli, pórek a houby.
- Přilijte trochu vývaru, abyste získali správnou hladkou konzistenci.
- Paštiku podle chuti osolte, opepřete a okořeňte majoránkou a poté důkladně prohněťte, dokud se všechny ingredience dokonale nespojí.
- Připravenou směs vložte do vypařených sklenic a lehce ji prošlehejte, aby v ní nezůstaly žádné dutiny. Poté je pečeme v troubě při 100 stupních, dokud není paštika lehce propečená.
TIP! Aby játra zůstala šťavnatá a křehká, krátce je osmahněte na dobře rozehřátém másle nebo oleji. Stačí 2-3 minuty z každé strany, dokud vnější vrstva nezhnědne a vnitřek nezůstane lehce růžový. V žádném případě je nesolte. Příliš mnoho koření příliš brzy způsobí, že játra budou tvrdá..