Hledáte nápad na levnou, chutnou a nenáročnou večeři? Máme pro vás recept, který okouzlí vaše blízké, navíc potěší chutí a levně ní žaludky. Máte doma pár vajec a hub? Pokud ano, pak neváhejte a pusťte se do přípravy medailové večeře.
Kotlety s houbami a vejci jsou bezesporu jedním z nejlepších nápadů na večeři. večeře za pověstné drobné, které nejen nasytí celou rodinu, ale také na ně bude dlouho vzpomínat s chutí. Zvykne se říkat, že nejlepší recepty jsou ty, které dělají „něco z ničeho“. Tak je tomu i v případě těchto houbových řízků. Jedná se o jednu z nejlepších chuťových kombinací – stejně jako se jablka milují se skořicí, tak se houby romantiku s vejci. Příprava takové večeře vám zabere jen půl hodiny (nebo méně, pokud si vajíčka uvaříte předem). Dte ji bramborami, zelným salátem a máte hladové lidi na povídání.
Podívejte se na video Podívejte se na velký test varšavských koblih
Vaječné kotlety s houbami. Chutná večeře za pověstný peníz
Složení: 1:
- 10 vajec uvařených natvrdo,
- 2 syrová vejce,
- přibližně 300 g hub,
- svazek pažitky,
- 2 lžíce zakysané smetany,
- strouhanka,
- sůl, pepř, granulovaný česnek,
- hrst strouhaného žlutého sýra.
Vejce a houbové řízky. Postup přípravy:
- Vejce uvařená natvrdo nakrájejte nadrobno nebo rozdrťte vidličkou. Nezapomeňte vejce nebyly příliš náročné, nejlépe, když jsou kousky žloutku jasně rozeznatelné.
- Na pánvi rozehřejte lžíci másla. Přidejte oloupané a na kostičky nakrájené houby, případně je můžete nastrouhat. Houby osmahněte, dokud se z nich neodpaří voda. Pak přidejte špetku soli a smažte další minutu.
- Do mísy vložíme mletá vejce, houby, nasekanou pažitku, přidáme smetanu a strouhanku. Přidejte syrová vejce, hrst sýra a podle chuti osolte, opepřete a přidejte česnek.
- Směs důkladně promícháme a v rukou vytvarujeme řízky. Poté je obalíme ve strouhance a osmažíme na rozpáleném oleji, z obou stran dozlatova.