Ideální na špagety a polské knedlíky. Námořníci si tuto italskou omáčku brávali na palubu svých lodí.

Omáčka marinara je jednou z nejznámějších italských omáček a také nejuniverzálnější. Její název je odvozen od námořníků, kteří zásobovali italské přístavy a na lodě si brali hustou rajčatovou omáčku, která byla předtím řádně konzervována. Byla to základní výletní jídlo, protože jiné produkty, jako jsou ryby a maso, se jednoduše rychleji kazily.

Viz video Vyrobila jsem avokádovou pastu s lahodnou omáčkou. Musíte vyzkoušet

Takže interpolace, ji lze označit jako „omáčku marinara“, ačkoli v seznamu ingrediencí není nic, co by souviselo s mořem. Místo toho jsou zde produkty, které jsou nejvíce spojovány s italskou kuchyní, tedy rajčata, olivový olej, bazalka a česnek. Hustá, aromatická omáčka by měla zásobit vaši spíž a jistě zdokonalí mnoho pokrmů. Kdysi jsem ji podávala s kopytkami. – blízcí byli nadšeni.

Italská omáčka k polským kopytkám a jakýmkoli těstovinám. Zamilujete si ji pro její chuť a jednoduchost.

Složení: 1:

  • 2 kg šťavnatých, masitých rajčat,
  • 1 větší hlavička česneku (10-12 stroužků),
  • Přibližně. 80 ml olivového oleje,
  • 2 cibule šalotky,
  • 2 lžíce rajčatového protlaku,
  • 1chá lžička cukru (může být třtinový),
  • 3é lžíce čerstvých nasekaných bazalkových listů,
  • mořská sůl, čerstvě mletý pepř.

Omáčka marinara – jak ji připravit:

  1. Rajčata můžete se opařit a oloupat. Pak je nakrájejte na kostičky, nemusí být jemné. Česnek a šalotku nakrájejte také, ale docela najemno.
  2. Připravte si hrnec nebo kastrol se silným dnem. Pak do něj nalijte olivový olej a zahřejte ho na mírném ohni. Přidejte nakrájenou cibuli a jemně ji orestujte. Později přidejte česnek a smažte, dokud neuvolní své aroma (nenechte ho zhnědnout, jinak se rozpadne. zhořkne).
  3. Přidejte koncentrát a nakrájená rajčata. Snižte výkon hořáku, přidejte sůl, pepř a cukr a nasekanou bazalku. Promíchejte a přikryté vařte asi hodinu za občasného míchání.
  4. Jakmile se rajčata rozpadnou a vznikne hustá, voňavá omáčka, nalijte ji do čistých sklenic a pevně uzavřete. Poté je otočte dnem vzhůru, aby se víčka nasála a. proběhla „suchá“ pasterizace.

Takto připravenou omáčku marinara můžete skladovat ve sklenicích. až dva měsíce na chladném, nejlépe suchém místě., ale pro jistotu ji skladujte v lednici. Pokud chcete, můžete do omáčky přidat také trochu sušeného tymiánu a lžíci citronové šťávy, aby se chuť trochu zvýraznila.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: