Dýňový koláč v podobě nadýchaného cheesecaku potěší každého milovníka podzimu. Spojuje v sobě to nejlepší – chuť, nadýchanost, lehkost a jednoduchost. Je to recept, který se povede každému.
Viz video Dýňový krémový cheesecake
Jednoduchý dýňový cheesecake. Podávejte ho ke kávě a kamarádka si bude říkat o další.
Dýňový cheesecake je ideální k podzimní kávě nebo čaji. Je to vynikající sezónní dezert, jehož příprava je triviálně snadná. Ingredience, které budete potřebovat:
- 400 g dýňového pyré,
- 500 g tvarohu,
- 150 g přírodního jogurtu,
- 150 g cukru,
- 3 vejce,
- lžička vanilkového extraktu,
- 1,5 lžičky mleté skořice,
- 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku,
- 1/2 lžičky mletého zázvoru,
- špetka soli.
POZNÁMKA: Všechny ingredience by měly mít pokojovou ttu. Snížíte tak riziko popraskání horní části cheesecaku.
Dýňová sezóna začala. Dýňový cheesecake bez dna připravíte v několika jednoduchých krocích.
Předehřejte troubu na 175 °C (nahoru a dolů). Ve velké míse smíchejte dýňové pyré, tvaroh, cukr, vejce, vanilkový extrakt, koření a sůl. Míchejte jen tak dlouho, dokud se ingredience dobře nespojí, abyste směs příliš nezavzdušnili. Přidejte přírodní jogurt a jemně promíchejte. Směs nalijte do dortové formy o průměru 23 cm vyložené pečicím papírem nebo vymazané máslem.
Můžete ji umístit do vodní lázně tak, že dortovou formu vložíte do větší nádoby s horkou vodou. Tím zajistíte, že dort bude dokonale propečený a vlhký. Pečte asi 40-50 minut, dokud není cheesecake mírně pružný. Po upečení vypněte troubu, otevřete dvířka a nechte asi hodinu vychladnout. Poté koláč nechte vychladnout v lednici alespoň 2 hodiny, nejlépe však přes noc. Hotový dezert ozdobte šlehačkou nebo karamelovou polevou. Dobrou chuť! Pokud máte chuť, hlasujte v naší anketě níže.