Nepohne se, ale podzim se kolem ní přežene. Sezónní tvarohový koláč, který potřebujete ke kávě

Dýňový koláč v podobě nadýchaného cheesecaku potěší každého milovníka podzimu. Spojuje v sobě to nejlepší – chuť, nadýchanost, lehkost a jednoduchost. Je to recept, který se povede každému.

Viz video Dýňový krémový cheesecake

Jednoduchý dýňový cheesecake. Podávejte ho ke kávě a kamarádka si bude říkat o další.

Dýňový cheesecake je ideální k podzimní kávě nebo čaji. Je to vynikající sezónní dezert, jehož příprava je triviálně snadná. Ingredience, které budete potřebovat:

  • 400 g dýňového pyré,
  • 500 g tvarohu,
  • 150 g přírodního jogurtu,
  • 150 g cukru,
  • 3 vejce,
  • lžička vanilkového extraktu,
  • 1,5 lžičky mleté skořice,
  • 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku,
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru,
  • špetka soli.

POZNÁMKA: Všechny ingredience by měly mít pokojovou ttu. Snížíte tak riziko popraskání horní části cheesecaku.

Dýňová sezóna začala. Dýňový cheesecake bez dna připravíte v několika jednoduchých krocích.

Předehřejte troubu na 175 °C (nahoru a dolů). Ve velké míse smíchejte dýňové pyré, tvaroh, cukr, vejce, vanilkový extrakt, koření a sůl. Míchejte jen tak dlouho, dokud se ingredience dobře nespojí, abyste směs příliš nezavzdušnili. Přidejte přírodní jogurt a jemně promíchejte. Směs nalijte do dortové formy o průměru 23 cm vyložené pečicím papírem nebo vymazané máslem.

Dýňová sezóna netrvá dlouho, proto je lepší si pospíšit. Foto: Sławomir Kamiński / Agencja Wyborcza/span>

Můžete ji umístit do vodní lázně tak, že dortovou formu vložíte do větší nádoby s horkou vodou. Tím zajistíte, že dort bude dokonale propečený a vlhký. Pečte asi 40-50 minut, dokud není cheesecake mírně pružný. Po upečení vypněte troubu, otevřete dvířka a nechte asi hodinu vychladnout. Poté koláč nechte vychladnout v lednici alespoň 2 hodiny, nejlépe však přes noc. Hotový dezert ozdobte šlehačkou nebo karamelovou polevou. Dobrou chuť! Pokud máte chuť, hlasujte v naší anketě níže.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: