Pečené fazole po bretaňsku si podmanily chuťové buňky mé rodiny. Jednou je vyzkoušejte a už se ke klasice nevrátíte.

Když se z nebe valí horko, nejlépe fungují jednoduché, ale delikátní recepty na večeři. K jejich přípravě můžete použít sezónní zeleninu, která jeá vitaminů a dalších živin. Mým letošním hitem jsou zelené fazolky po bretaňsku.

Podívejte se na video Zelené fazolky – chutné, zdravé, ale…. může být jedovatá!

Zelené fazolky po bretaňsku. Klasický pokrm v inovované verzi

Bretonské fazole jsou tradičním severoamerickým indiánským pokrmem, jehož základem jsou bílé fazole obecné. Předpokládá se, že ji převzali a upravili angličtí kolonizátoři v Nové Anglii již v 17. století a že se rozšířila do dalších oblastí Spojených států a Kanady prostřednictvím kuchařských knih vydaných v 19. století.

Dodnes je tento aromatický pokrm po celém světě velmi oblíbený a při jeho přípravě se používá mnoho luštěnin. Chcete-li jeho chuť zpestřit, můžete hlavní postavu úspěšně vyměnit za zelené fazolky.

Recept na pečené fazole

Složení: 1:

  • 700 g žlutých zelených fazolí,
  • 400 g uzené klobásy,
  • 300 g uzené syrové slaniny,
  • 2 cibule,
  • 2 stroužky česneku,
  • 500 g rajčatového protlaku,
  • sůl, pepř, majoránka, sladká paprika, pálivá paprika, uzená sladká paprika,
  • olej na smažení.

Příprava krok za krokem:

  • Nejprve nakrájejte klobásu a slaninu na malé kousky. Na pánvi rozehřejte dvě lžíce oleje, vložte nakrájené maso a osmažte je.
  • Poté přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a smažte, dokud nezhnědne. Ke konci přidejte nadrobno nakrájený česnek a nechte na ohni asi dvě minuty.
  • V hrnci uvařte litr vody se solí. Zelené fazolky důkladně omyjte, odřízněte konce, nakrájejte je na třícentimetrové kousky a vhoďte je do vroucí vody.
  • Po 15 minutách přidejte do hrnce osmaženou klobásu a škvarky ze slaniny s cibulí a česnekem. Vše vařte, dokud nejsou fazole měkké. Přilijte rajčatový protlak a dochuťte solí, pepřem, majoránkou, sladkou paprikou, pálivou paprikou a uzenou paprikou. Každého koření přidejte maximálně půl lžičky.
  • Pokrm nechte ještě několik minut na ohni, dokud se koření nespojí. Po této době je pokrm připraven k podávání.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: