Listové těsto, nebo spíše občerstvení z listového těsta, je nezbytnou součástí mnoha večírků a setkání s přáteli. Lze z něj připravit sladké i slané občerstvení. Obvykle jsou připraveny velmi rychle (a ještě rychleji mizí z talířů) a chutnají dobře jak studené, tak t.
Receptem, který se skvěle hodí a vyvolá rozruch na každé party, je slané listové těstoěné špenátem, sušenými rajčaty a sýrem feta. Svačinka má tvar pytlíčků, připravuje se expresním způsobem a poté se peče pouhých 20 minut. Každý, kdo ji ochutná, bude chtít vědět, jak takové listové těsto se špenátem připravit.
Viz video Vypadá jako houba a chutná lépe než hříbky. Koláče z ní jsou božské
Slané listové těsto. Recept na listové těsto se špenátem a sušenými rajčaty
Složení: 1:
- 1 velký balíček listového těsta,
- 450 g mraženého špenátu,
- 250 g sýra feta,
- 10 sušených rajčat s olivovým olejem,
- 3 stroužky česneku,
- sůl a pepř podle chuti,
- olej na smažení,
- Volitelně: jedno vejce, sezamová semínka.
Listové těsto se špenátem a fetou – návod k přípravě:
Nejprve si připravíme n. Fetu nakrájíme na menší kousky. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a vsypeme do něj špenát. Přidáme fetu, promícháme a několik minut dusíme. Mezitím nakrájíme sušená rajčata, mírně okapaná z marinády, na menší kousky. Prolisujeme česnek a přidáme ho do pánve spolu s rajčaty. Podle potřeby je osolte a opepřete. Zahřejte, aby se odpařila přebytečná voda.
Listové těsto nakrájejte na čtverce. Na každý položte část ně ze špenátu, sušených rajčat a fety. Přeložte protilehlé rohy těsta k sobě a vytvořte kapsu. Plech vyložte pečicím papírem a položte na něj něné sáčky. Vrchní část listového těsta můžete potřít rozšlehaným vejcem, které jim po upečení dodá pěknou zlatavou barvu, a posypat sezamovými semínky. Listové těsto se špenátem pečte 20 minut při 180 °C.
Máte rádi svačinky z listového těsta? Zde najdete další recepty na slané listové těsto: Listové těsto na pět způsobů. Svačinky, jako je tato, jsou hitem a budete je dělat výslovně.