Rychlý dort na víkend. Banánový chléb uděláte ve dvou mžicích, ale nezapomeňte na sladký přídavek.

Kdo z nás nemá občas chuť na něco sladkého? Když si vzpomeneme na své dětství, víkend jsme měli spojený s vůní domácího koláče. Ne každý má však dnes čas na hnětení kynutého koláče nebo pracnou výrobu dunajských vln. Na pomoc přijde jiný recept na rychlý koláč.

Viz video Viz recept na lahodný rýžový koláč

Banánový chléb je moučník, který se hodí kdykoli a kdekoli, a dokonce nahradí chléb, když si chcete dát sendvič s marmeládou. Jednodušší recept na koláč nenajdete po celém webu a přídavek bílé čokolády a nasekaných mandlí je hitem. Jak na jeho přípravu? V ideálním případě si již předehřejte troubu.

Banánový chléb – tento koláč se nemůže nepodařit.

  • 4 banány, nejlépe pevně zralé,
  • 2,5 hrnku celozrnné mouky, nejlépe typu 500 nebo 650,
  • 2 vrchovaté lžičky prášku do pečiva,
  • 1ou lžičku jedlé sody,
  • 200 g másla,
  • 4 větší vejce,
  • 1 neý šálek cukru,
  • 1 lžička vanilkového cukru,
  • cca. 3/4 tabulky bílé čokolády,
  • hrst mandlí.

Rychlý koláč na víkend. Takhle se dělá banánový chléb

  1. Připravte si mísu a vyklepněte do ní vejce. Začněte míchat a postupně přidávejte cukr a vanilkový cukr. Když získáte hladký kogel-mošt, přidejte banány rozmačkané na kaši.
  2. Do směsi vlijte tenkým pramínkem máslo rozpuštěné v kastrůlku. Směs několik minut míchejte při středních otáčkách.
  3. Do jiné mísy prosejte mouku, přidejte jedlou sodu a prášek do pečiva a důkladně promíchejte. Poté po částech přidávejte suché přísady k banánové směsi a promíchejte stěrkou.
  4. Jakmile se ingredience spojí a směs zhoustne, přidejte mandle rozdrcené v mixéru a nadrobno nasekanou bílou čokoládu. Můžete také přidat sušené brusinky – zvýrazní to chuť.
  5. Směs nalijte do dvou malých dortových forem vyložených pečicím papírem. Vložte do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Pečte přibližně 50-60 minut.

Po upečení banánový chlebíček nechte vychladnout a po vychladnutí ho poprašte moučkovým cukrem nebo ozdobte polevou. Můžete ho také polít mléčnou čokoládovou polevou. Tento koláč vydrží dlouho vlhký a nevysychá. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě. Můžete ho také zmrazit.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: