Tento salát se surimi, známý také jako krabí tyčinky, je jednoduchý, barevný a opravdu chutný předkrm, který se skvěle hodí na vánoční stůl i na party. Hodí se také k obědu v práci nebo ve škole, protože nemá intenzivní vůni, která by mohla ostatní rušit. Kombinace křehkých krabích tyčinek, vajec a okurky dokáže pořádně zamotat hlavu i těm, kteří si na chuť ryb a mořskýchdů v salátech nepotrpí.
Viz video Viz recept na sledě pod šubou
Salát z krabích prstů – ideální pro všechny příležitosti i bez příležitosti
Složení: 1:
- 2 balení krabích tyčinek,
- 2 dlouhé zelené okurky,
- konzerva kukuřice,
- Přibližně. 300 g těstovin orzo,
- půl svazku kopru,
- 5 vajec uvařených natvrdo,
- 2 malé stroužky česneku (nepovinné),
- sůl a pepř podle chuti,
- majonéza.
Salát z krabích prstů – jak na něj:
- Začněte vařením těstovin. Vodu lehce osolte a uvařte je al dente. Poté je přelijte studenou vodou a nechte vychladnout. Uvařte také vejce natvrdo a také je nechte vychladnout.
- Zatímco se těstoviny vaří a chladnou, postarejte se o ostatní ingredience. Okurky omyjte a nakrájejte na kostičky, loupat je nemusíte.
- Okurky vložte do mísy. Přidejte na kostičky nakrájené surimi tyčinky, okapanou kukuřici a česnek prolisovaný přes lis. Oloupejte a nakrájejte na kostičky vejce uvařená natvrdo. Přidejte k ostatním přísadám.
- Celek smícháme s těstovinami, osolíme, opepříme, přidáme majonézu a nasekaný kopr. Znovu promíchejte a dejte na několik hodin do chladničky, aby se ingredience spojily.
Tip: Místo těstovin orzo můžete použít také rýži, nejlépe jasmínovou. I tato verze chutná velmi dobře. Pokud je sezóna, můžete do salátu přidat i ředkvičky, které salátu dodají svěžest a ještě příjemněji křupou.