Teta Irena každoročně připravuje tuto zimní říši divů. Budete překvapeni, že potřebujete jen 5 ingrediencí.

Jejich chuť znám už od mládí a dají se použít do mnoha pokrmů. Moje teta je dělá každý rok a pokaždé ji rodina prosí, aby je přivezla. Můžete je namazat na sendviče, použít jako n do palačinek nebo je přidat do dezertů. Udělejte si je už teď, abyste si na nich mohli pochutnávat celý podzim a zimu.

Smažená jablka ve sklenicích jsou opravdovou chutí, kterou v nabídce z obchodu nenajdete. Domácí zavařeniny mají něco, co hotovým verzím chybí, především jednoduchost a intenzivní chuť, přestože k jejich přípravě potřebujete jen pět surovin. Stojí za to věnovat čas tomu, abyste tuto chuť uzavřeli do sklenic a užívali si ji po celý rok. Vzpomínám si, že když jsem byla malá, moje teta Irena nosilaý kufr takových sklenic a jejich obsah používala na pečené knedlíky. Jablka byla měkká a celá rodina se nemohla dočkat, až budou hotová.

Viz video Expresní jablečný koláč s vanilkovým krémem

Takový recept je nejen vzpomínkou na chutě, ale také příležitostí vytvořit něco výjimečného, čím potěšíte své blízké. Pečené knedlíkyěné těmito smaženými jablky byly u nás doma nutností a nyní si každý může vyzkoušet totéž doma. Je to jednoduchý způsob, jak zachytit podstatu domácích zavařenin, které vyvolávají vzpomínky a vykouzlí úsměv na tváři blízkých. Vyzkoušejte to a uvidíte, jak tato jablka dokáží proměnit vaše pečivo.

Recept na smažená jablka

Složení

  • 3 kg jablek (vaše oblíbená odrůda),
  • 150 ml vody,
  • 200 g cukru (podle sladkosti jablek),
  • šťáva z poloviny citronu,
  • lžička skořice.

Způsob přípravy

  1. Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na tenkétky. Pokud chcete ušetřit čas, můžete je nakrájet v kuchyňském robotu nebo nastrouhat.
  2. Do hrnce nalijte vodu, vhoďte jablka, cukr, zalijte citronovou šťávou a přidejte skořici. Vše na mírném ohni za častého míchání smažte, dokud nebudou měkká. V závislosti na odrůdě to může trvat 30 až 60 minut. Sledujte proto míru smažení.
  3. Horká jablka vložte do sterilizovaných sklenic. Na dno velkého hrnce umístěte utěrku nebo speciální pasterizační tácek, aby sklenice nepřišly do přímého kontaktu se dnem. Uspořádejte sklenice v hrnci a zalijte je vodou tak, aby dosahovala do 3/4 jejich výšky. Vodu převařte a sklenice pasterujte asi 20 minut na mírném ohni. Poté je nechte vychladnout.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: