Už si to chystám na Štědrý den. Tyto dva recepty jsou nepřekonatelné

Houby jsou pochoutka, která je v současné době nesmírně populární. Mnoho lidí se rozhodne vyrazit do lesa a vrátí se sými košíky. Kromě toho, že z nich můžete připravit lahodné omáčky a knedlíky, můžete je také naložit do sklenic a zalít marinádou. Díky marinádě budou mít zajímavější chuť a vydrží mnohem déle.

Sbírání hub je pro mnoho lidí výjimečným obdobímým radosti z objevování dobrých exeřů nalezených v lese. Když se domů vrátí košíkyé hub, vyvstává otázka, co s nimi udělat, abyste si na nich dlouho pochutnali. Jedním z nejlepších způsobů, jak tuto lesní hojnost uchovat, jsou zavařené houby – se správnou marinádou je můžeme skladovat až několik měsíců a při troše štěstí si na nich pochutnat i na vánočním stole.

Podívejte se na video Pohanková kaše s houbami

Marinování hub nám dává mnoho možností. Tradiční octová marináda je jen jednou z možností, protože pro každého se najde něco – od klasických verzí až po ty sofistikovanější, jako je marináda s hořčicí nebo přidáním aromatického koření. Experimentování s různými přísadami umožňuje objevovat nové chutě a dnes připravené houby mohou být lahodnou pochoutkou pro různé příležitosti, od rodinných setkání až po vánoční večeře.

Recept na marinované houby s hořčicí

Ingredience

  • 1 kg hub,
  • 500 ml vody,
  • 200 ml 10% octa,
  • 2 lžíce dijonské hořčice,
  • 3 stroužky česneku,
  • 2 bobkové listy,
  • 5 zrnek nového koření,
  • lžíce cukru,
  • lžičku soli.

Způsob přípravy

  1. Houby důkladně očistěte a vařte 10 minut v osolené vodě, poté je slijte.
  2. V samostatném hrnci přiveďte k varu vodu, ocet, hořčici, nakrájený česnek, bobkové listy, nové koření, cukr a sůl. Vařte 5 minut.
  3. Houby vložte do vyvařených sklenic, zalijte je horkou marinádou a pevně uzavřete. Sklenice 15 minut pasterujte a poté je na 3 dny odstavte. Skladujte na chladném místě.

Recept na houby naložené v octě

Ingredience

  • 1 kg hříbků,
  • 500 ml vody,
  • 200 ml 10% octa,
  • 2 bobkové listy,
  • 6 zrnek pepře,
  • 5 zrnek nového koření,
  • 2 hřebíčky,
  • lžíce cukru,
  • lžičku soli,
  • cibule.

Způsob přípravy

  1. Houby očistěte a vařte 10 minut v osolené vodě, poté je slijte.
  2. V samostatném hrnci svařte vodu s octem, bobkovým listem, pepřem, novým kořením, hřebíčkem, cukrem a solí. Přidejte nakrájenou cibuli a vařte 5 minut.
  3. Houby přendejte do sterilovaných sklenic, zalijte je marinádou, zavíčkujte a 15 minut pasterujte. Odstavte na 3 dny, aby se chutě propojily. Skladujte na chladném místě.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: