Vepřové kotlety už na neděli nedělám. Rodina se od čtvrtka dožadovala těchto rolád.

Před časem jsem měla trochu dilema, protože se blížila rodinná oslava a já netušila, co uvařit k večeři. Vepřové kotlety a nožičky nepřicházely v úvahu, protože je dělám pořád, mleté maso ne každému chutná a dušená krkovice byla to poslední, co přicházelo v úvahu. A tak jsem beznu vyrazila na nákup a koupila vepřovou panenku a několik příloh. Výsledkem byly tak vynikající závitky, že je teď dělám každou neděli.

Vařím ráda a krmit rodinu mě baví, ale jsou chvíle, kdy mám kulinářský výpadek a dojdou mi nápady. To se mi stalo před časem, když jsem připravovala večeři k matčiným jmeninám. Neměla jsem vůbec žádné nápady, a tak jsem se rozhodla nechat to na osudu a vydala se na nákup bez konkrétního seznamu. Náhodou tam byla velmi pěkná vepřová panenka, takže jsem už mi v hlavě začal klíčit nápad na roládu. Jednou jsem udělala rolády se sušenými rajčaty a všichni si je pochvalovali. Teď jsem se rozhodla udělat něco nového – a tak jsem koupila špenát, sýr feta a ricottu. Vyšly mi tak báječně chutné, šťavnaté a měkké závitky, že si recept vzaly všechny tety, a já, chudák, je musím dělat skoro každou neděli. To nevadí – já je taky miluju. Jak jsem je dělala? Tady je recept krok za krokem.

Podívejte se na video Viz recept na drůbeží závitky s houbami

Nejlepší nedělní večeře. Udělejte tyto závitky a vaše rodina si je zamiluje.

Složení: 1:

  • 1,5 kg vepřové panenky rozdělené na kotlety,
  • cca. 700 g čerstvého špenátu, použila jsem tři balení po 250 g, to je optimální množství,
  • 1 cibule,
  • 2 stroužky česneku,
  • 100 g sýra feta,
  • 100 g ricotty,
  • cca. 400 ml 30% smetany,[cca
  • pořádná lžíce hořčice,
  • sůl, pepř, špetka muškátového oříšku,
  • mouku (moje byla bezlepková, ale pšeničná mouka bude také fungovat),
  • několik naběraček vývaru nebo bujónu,
  • tuk na smažení.

Závitky z vepřové panenky se špenátem a sýrem – jak na to:

  1. Nejprve jsem se zabývala nádivkou. Na pánvi na troše másla jsem osmahla nakrájenou cibuli. Pak jsem přidala špenát a když se jeho objem zmenšil, přidala jsem česnek. vymačkaný přes lis. Nastrouhala jsem sýr feta a přidala ho ke špenátu. Když byl všechen roztavený, přidala jsem lžíci hořčice, sýr ricotta a trochu pepře. Dusila jsem to 5 minut. Poté jsem ji přendala do mísy a zchladila v lednici.
  2. Vepřovou panenku jsem rozdělil na kotlety a rozdělil je poměrně tence. Samozřejmě jsem je protlačil potravinovou fólií, aby se maso nelepilo na prkénko.a kladivo ho neprorazilo. Každýtek masa jsem lehce posypal trochou soli a pepře.
  3. Jakmile špenátová a feta nádivka vychladla a lehce ztuhla, začala jsem závitky obalovat. Uprostřed každého kousku vepřového masa jsem jsem dala část nádivky a srolované jako krokety – nejprve po stranách ke středu, pak pevně srolované zespodu nahoru.
  4. Každou roládu jsem zběžně obalil v mouce a vložil na pánev s pořádně rozpáleným tukem. Bylo tam velmi málo tuku. Chvíli jsem je smažila z každé strany, a když byly rolády opečené, přendala jsem je do litinového hrnce.
  5. Do hrnce se závitky Přidala jsem trochu vývaru, který se vařil na hořáku vedle, přidala jsem také sladkou smetanu smíchanou s trochou mouky a zbytek nádivky, která mi zbyla. Hrnec jsem několikrát protřepala a přikryla pokličkou.
  6. Závitky jsem dusila půl hodiny na minimálním ohni. Podávala jsem je s bramborovým pyré a salátem z čínského zelí. s trochou olivového oleje a citronové šťávy. Hosté byli nadšeni chutí a především ní, která byla jemně krémová.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: