Salát na Silvestra, jmeniny, Vánoce a jakýkoli jiný večírek? Do toho! Dnes pro vás máme recept na vrstvený salát pro zvláštní příležitosti. Je chutný, snadno se připravuje a nahradí nejoblíbenější saláty na vašem stole. Jen nepřevařujte rýži, protože tím se salát změní v taco.
Jaký je ideální salát na večírek? Pokud vás hned napadl salát s gyrosem, náš dnešní recept vás rozhodně donutí změnit názor. Vrstvený salát s rýží je základem večírků, vždycky zmizí během okamžiku a já vždycky zjistím, že jsem ho nestihla udělat dost. Co je kromě rýže důležité? Jednoduché ingredience, které určitě máte v kuchyni. Nezapomeňte na kečup – nejlépe pikantní, který salátu dodá charakter.
Viz video Viz recept na Lvovský salát
Vrstvený salát na Silvestra a na jakoukoli oslavu.
Složení: 1:
- 200 g rýže,
- 8 vajec,
- sklenici nakládaných okurek,
- přibl. 400 g šunky,
- sůl, pepř,
- majonéza a kečup,
- nasekaná pažitka.
Vrstvený salát s rýží – jak na to:
- Začněte vařením rýže. Vydlabejte ji ze sáčku do osolené vroucí vody a uvařte ji al dente. Neměla by být příliš měkká, protože pak by byl salát kašovitý.
- Zatímco se rýže vaří, uvařte vejce natvrdo. Nechte je vychladnout a oloupejte je. Bílek můžete nakrájet na kostičky a žloutek nastrouhat, ale není to nutné.
- Šunku a okurky nakrájejte na kostičky. Poté si připravte mísu, nejlépe skleněnou. Poté slijte uvařenou rýži a nechte ji vychladnout.
- Vychladlou rýži dejte do mísy, na ni položte vrstvu okurek, na ni bílky a vrstvu majonézy. Na to položíme šunku, lehce osolíme a opepříme a opět zalijeme majonézou. Poté přidejte žloutky a nasekanou pažitku.