Vrstvený salát pro zvláštní příležitosti. Už nemusíte dávat na stůl obávaný gyros.

Salát na Silvestra, jmeniny, Vánoce a jakýkoli jiný večírek? Do toho! Dnes pro vás máme recept na vrstvený salát pro zvláštní příležitosti. Je chutný, snadno se připravuje a nahradí nejoblíbenější saláty na vašem stole. Jen nepřevařujte rýži, protože tím se salát změní v taco.

Jaký je ideální salát na večírek? Pokud vás hned napadl salát s gyrosem, náš dnešní recept vás rozhodně donutí změnit názor. Vrstvený salát s rýží je základem večírků, vždycky zmizí během okamžiku a já vždycky zjistím, že jsem ho nestihla udělat dost. Co je kromě rýže důležité? Jednoduché ingredience, které určitě máte v kuchyni. Nezapomeňte na kečup – nejlépe pikantní, který salátu dodá charakter.

Viz video Viz recept na Lvovský salát

Vrstvený salát na Silvestra a na jakoukoli oslavu.

Složení: 1:

  • 200 g rýže,
  • 8 vajec,
  • sklenici nakládaných okurek,
  • přibl. 400 g šunky,
  • sůl, pepř,
  • majonéza a kečup,
  • nasekaná pažitka.

Vrstvený salát s rýží – jak na to:

  1. Začněte vařením rýže. Vydlabejte ji ze sáčku do osolené vroucí vody a uvařte ji al dente. Neměla by být příliš měkká, protože pak by byl salát kašovitý.
  2. Zatímco se rýže vaří, uvařte vejce natvrdo. Nechte je vychladnout a oloupejte je. Bílek můžete nakrájet na kostičky a žloutek nastrouhat, ale není to nutné.
  3. Šunku a okurky nakrájejte na kostičky. Poté si připravte mísu, nejlépe skleněnou. Poté slijte uvařenou rýži a nechte ji vychladnout.
  4. Vychladlou rýži dejte do mísy, na ni položte vrstvu okurek, na ni bílky a vrstvu majonézy. Na to položíme šunku, lehce osolíme a opepříme a opět zalijeme majonézou. Poté přidejte žloutky a nasekanou pažitku.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: