Z vývaru připravíte lahodnou jarní polévku. Okořeníš ji těmito bylinkami a kuličkami.

Jakou polévku uvařit z vývaru? Mohli bychom pokračovat dál a dál, ale když už je za okny tak příjemně t a jarní počasí, je čas dát si něco lehkého, svěžího a chutného. Už jen z té vůně se ronete. Jak se dělá koprová polévka? No, nevím, jestli existuje nějaký složitý recept na polévku, ale koprová polévka je mnohem jednodušší, protože už máte připravený základ. Vývar na koprovou polévku si samozřejmě můžete uvařit od základu, ale. Pokud vám zbyde nedělní vývar, už víte, co dělat.. Kromě kopru přidejte trochu libečku, čerstvého nebo sušeného, a pro větší chuť nezapomeňte na trochu kari a sušeného česneku. A hlavně, aby byla polévka hustší a chutnější, dejte do ní trochu sádla. necelý hrnek krupice, které jsem v dětství říkala „krupicové kuličky“.. Takto ji dělávala moje babička a její koprová kaše se mi dodnes v noci zdá.

Viz video Podívejte se na recept na sýrovou polévku. Nezůstanete bez povšimnutí

Jakou polévku připravit z vývaru? Koprová polévka je ěný sen

Složení: 1:

  • 2 litry vývaru,
  • několik brambor (přibližně 400 g),
  • 2-3 mrkve, nejlépe mladé,
  • 2 snítky libečku,
  • 2-3 bobkové listy,
  • velkou hrst nasekaného kopru (čím více, tím lépe),
  • necelý hrnek krupice (čím více, tím hustší polévka bude),
  • sůl, pepř, kari, sušený česnek, univerzální koření podle chuti (nepovinné),
  • lžíce másla,
  • Volitelně smetana na bělení.

Jarní koprová polévka – jak na to:

  1. Začněte přípravou zeleniny. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky, mrkev nakrájejte natky nebo nastrouhejte. Kopr nasekejte, ale bez tvrdých stonků.
  2. Připravte si hrnec a rozpusťte v něm máslo. Pak přidejte nakrájenou mrkev a smažte, dokud nezhnědne. Vše zalijte horkým vývarem, přidejte brambory, sůl, pepř, česnek, kari a bobkové listy. Vařte na mírném ohni, dokud brambory nezměknou.
  3. Když brambory změknou, přidejte nasekaný kopr a vařte dalších 5 minut. Nakonec přisypte krupici a podle chuti dochuťte univerzálním kořením.. Jakmile krupice nabobtná, můžete polévku vyšlehat s temperovanou smetanou. Pak už zbývá jen ji sníst.

Takto připravená koprová polévka je vstupenkou do země vzpomínek na dětství a způsob, jak cítit jaro nejen za oknem, ale i na talíři. Pokud často vaříte vývar a obvykle vám nějaký zbyde na druhý den, vyzkoušejte tuto lahodnou a lehkou polévku. Na rajčatovou polévku bude vždycky čas a koprová polévka je rozhodně výjimečná.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: