Do rajčatové polévky jsem přidala dvě lžíce tohoto produktu. Vyšla mi tak výborná, že ji už nebudu dělat jinak.

Rajčatová polévka je jednou z těch večeří, na které si pochutná téměř každý, a je ideální, když nevíte, co svým blízkým naservírovat, aby byli spokojení a dobře nasycení. Je to také jedna z nejčastěji podávaných večeří v pondělí a po různých svátcích, kdy se vývar jako mávnutím kouzelného proutku promění v rajskou polévku. U nás doma však rajčatovou polévku obvykle připravuji od základu, a přesně to se stalo před několika dny, kdy jsem se rozhodla ji trochu zpestřit.

Viz video Jak připravit dokonalou okurkovou polévku? Nedělejte tyto chyby

Otevřel jsem ledničku a vytáhl sklenici hořčice. Přidala jsem dvě lžíce a musím říct, že výsledek předčil mé očekávání. Polévka získala hloubku a lehce ostrá hořčice kouzelně zvýraznila jemnou sladkost rajčat. Rodina byla překvapená, ale každý si vzal porci navíc. Měla to být večeře na dva dny, ale nic z toho nebylo. Příště budu polévku vařit v mnohem větším hrnci.

Rajčatová polévka. Přidala jsem do ní dvě lžíce hořčice, vyšla výborně.

Složení: 1:

  • 500 g vepřových žeber,
  • 2 kuřecí čtvrtky,
  • 2 mrkve,
  • 1 větší petržel,
  • půl celeru,
  • pórek,
  • 500 ml domácí rajčatové passaty,
  • případně několik lžiček rajčatového protlaku,
  • 2-3 stroužky česneku,
  • sůl, pepř, granulovaný česnek, nové koření, bobkový list,
  • 2 polévkové lžíce hořčice saree,
  • vaše oblíbené těstoviny nebo rýže,
  • nasekanou petrželku.

Rajčatová polévka s hořčicí – jak ji připravit:

  1. Maso očistíme, žebra nakrájíme na menší kousky a zalijeme vodou asi na čtyři prsty. Na mírném ohni přivedeme k varu. Když se nashromáždí vodní pěna, odstraňte ji (i když to není nutné). Přidejte několik kuliček nového koření, 3-4 bobkové listy a sůl.
  2. Zeleninu oloupejte a nakrájejte na menší kousky, česnek můžete prolisovat. Přidejte do vývaru a vařte, dokud maso nezměkne.
  3. Do polévky přidejte rajčatovou passatu, dochuťte pepřem a česnekem. Přidejte také hořčici a přiveďte k varu. V případě potřeby přidejte rajčatový protlak. Podávejte s oblíbenými těstovinami nebo rýží a ozdobte petrželkou.

Tuto polévku můžete také zjemnit temperovanou 18procentní smetanou, ale já rajskou polévku v hrnci nezjemňuji; smetanu si každý dá na talíř – sama nejsem příznivcem polévek se smetanou.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: