Křenová omáčka se hodí k vejcím uvařeným natvrdo a bílé klobáse. Tyto klasické velikonoční pokrmy by nechutnaly tak dobře, nebýt pikantního, intenzivně ochuceného přídavku. Ručně vyrobená omáčka chutná mnohem lépe než ta, kterou běžně koupíte v supermarketu. K přípravě této domácí pochoutky nepotřebujete zvláštní kuchařské dovednosti ani mnoho ingrediencí. Stačí vám jen pár produktů a trocha volného času.
Viz video Spolehlivý recept na vánoční hapsa kyselou polévku!
Recept na domácí křenovou omáčku. Skvěle se hodí k vajíčkům
Příprava velikonoční omáčky s nastrouhaným křenem vám nezabere více než pět minut. Stačí nastrouhat kořen rostliny a pak ho smíchat s majonézou a jogurtem. Nakonec už stačí jen dochutit, aby chutnala skvěle. Výborně se hodí nejen jako příloha k vajíčkům nebo klobáse, ale také k šunce, krůtí pečeni a dalším pokrmům, které se v polských domácnostech v tuto dobu podávají. Mírně pikantní chuť v kombinaci s kyselostí citronové šťávy z ní dělá kombinaci, kterou nelze odmítnout. Zaručujeme, že talíř s omáčkou bude kolovat po stole mezi všemi členy rodiny.
Složení: 1:
- 60 g kořene křenu,
- 70 ml majonézy,
- 100 ml přírodního jogurtu,
- 20 ml čerstvě vymačkané citronové šťávy,
- sůl,
- pepř,
- volitelně: pažitka nebo kopr.
Pikantní křenová omáčka na Velikonoce. Metoda
Nastrouhejte křen na malém struhadle. V malé misce smíchejte křen s majonézou a jogurtem. Do směsi nalijte trochu čerstvé citronové šťávy a dochuťte solí a pepřem. Promíchejte a máte hotovo! Tuto lahodnou omáčku můžete také obohatit nasekanou pažitkou nebo koprem. Tuto velikonoční přílohu uchovávejte v chladničce. Tak neztratí svou svěžest ani chuť. Dobrou chuť!