Fazolovou polévku připravte jinak než obvykle. S řeckou verzí si budete připadat jako na dovolené.

Mnozí z nás se domnívají, že fazolová polévka je typickým pokrmem z babiččiny kuchyně a patří ke klasice klasické polské kuchyně. Ano, to je ta nejpravdivější pravda, ale i v jiných částech světa se vaří polévka s fazolemi. Nejlépe ji umí Řekové. Jejich fazolová polévka nemá konkurenci a její bohatost chuti a vůně vás přenese přímo na některý ze slunných ostrovů. Jak ji připravit? Můžete použít jakýkoli vývar, dokonce i rybí.

Fazolová polévka v Řecku nese nádherný a snadno zapamatovatelný název fasolada a je tam stejně oblíbená jako rajská polévka nebo vývar v Polsku. Objednat si ji můžete v každé restauraci a taverně a zajímavé je, že fasolada. se dá uvařit s jakýmkoli vývarem. Pokud se chystáte na bezmasou verzi – použijte zeleninový vývar. Pokud dáváte přednost masovému vývaru, použijte vepřový nebo skopový, máte-li k němu přístup. Dobře poslouží i rybí vývar, i když to může být složitější. Je však jedno, jaký vývar pro fazole zvolíte, stejně vás okouzlí svou chutí. Zpočátku vám fazole možná budou připomínat vzácné bretaňské fazole, ale vůně koření a citrusů znemožní záměnu fazolí s jakoukoli jinou polévkou. Jak ji připravíte? Zde je recept na pravou řeckou hostinu.

Podívejte se na video Podívejte se na recept na krémovou polévku se sýrem a pivem. Nezůstanete bez povšimnutí

Fazolová polévka na řecký způsob. Už jen ta vůně vám může zamotat hlavu

Složení: 1:

  • cca. 350 g bílých fazolí,
  • 500 g rajčatového protlaku,
  • 1 červená paprika,
  • 3 mrkve,
  • petržel,
  • přibl. 2 l jakéhokoli vývaru nebo bujónu
  • 2 stroužky česneku,
  • 2 cibule,
  • kůra nastrouhaná z poloviny pomeranče,
  • šťáva vymačkaná z poloviny pomeranče,
  • sůl, pepř, bobkový list, lžička oregana,
  • několik oliv (nepovinné)
  • olivový olej.

Fazole – jak na to:

  1. Fazole namočte den předem. Druhý den, Když nabobtnají, uvařte je do měkka v osolené vodě s bobkovým listem.. Zatímco se fazole vaří, připravte si ostatní ingredience, cibuli nakrájejte na pírka, papriku na proužky, mrkev na kolečka. Česnek nakrájejte najemno nebo ho rozmělněte v lisu.
  2. Připravte si hrnec a rozehřejte v něm několik lžic olivového oleje. Poté přidejte nakrájenou cibuli, a když zesklovatí, přidejte mrkev, papriku a česnek. Restujte, dokud zelenina nezměkne. Poté vše zalijte vývarem.
  3. Přidejte rajčatový protlak, měkké fazole, nakrájené olivy a kůru a šťávu z pomeranče. Přidejte také koření a vše vařte, dokud nejsou všechny ingredience měkké. Podávejte stkem chleba nebo bylinkovým toastem.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: