Hlavní cuketové závitky Tomasze Strzelczyka. Připravíte je za 10 minut a za pár minut budou pryč.

V kuchyni dokážeme vykouzlit vlastně cokoli, na co si vzpomeneme. Nemusíme se vždy držet klasických receptů a experimentovat je dokonce vhodné. Tomasz Strzelczyk ukazuje, co připravuje on a co pro ostatní není samozřejmostí. Cuketové závitky jsou skvělou svačinkou i přílohou k večeři či večeři.

Podívejte se na video Křehké cuketové palačinky s mozzarellou

Sezóna cuket je vém proudu a je to zelenina, která nyní kraluje téměř každé kuchyni. Připravují se z ní saláty, uzavírá se do sklenic a jiní ji jedí syrovou jako svačinu. Před časem Tomasz Strzelczyk také ukázal recept na tuto zeleninu, která krade srdce. Je jednoduchý na přípravu a jeho chuť vám může opravdu vyrazit dech. Do osmaženýchtků cukety vložil dvě aromatické a chutné nádivky a pak vše zabalil do tvaru rolády. Jak sám řekl, taková svačinka je ideální na jakýchkoli pár dní. Dá se jíst k snídani, obědu nebo večeři, podle osobních preferencí.

Recept Tomasze Strzelczyka na cuketové závitky

Ingredience: cuketa s cuketou:

  • 2 středně velké cukety,
  • 2 rajčata,
  • červená cibule,
  • stroužek česneku,
  • 200 g žlutého sýra,
  • 2 lžíce majonézy,
  • svazek petrželky,
  • lžička balzamikového octa,
  • lžičku provensálských bylinek,
  • 4 vejce,
  • Pšeničná mouka na obalení,
  • sůl,
  • pepř.

Způsob přípravy:

  1. Nejprve se postarejte o cuketu. Důkladně ji omyjte, odřízněte konce a poté ji podélně nakrájejte na dlouhé, středně silnétky. Každýtek posypte solí a nechte je ležet na prkénku, aby mohly pustit šťávu.
  2. Mezitím si připravte první část nádivky. Do větší mísy nastrouhejte žlutý sýr, přidejte nasekanou petrželku, majonézu a špetku soli a pepře. Důkladně promíchejte a dejte stranou.
  3. Do hlubokého talíře nasypte celozrnnou mouku, do další mísy rozšlehejte vejce, přidejte provensálské bylinky a důkladně prošlehejte. Do pánve nalijte olej a postavte ji na střední ttu.
  4. Kousky cukety nejprve obalte v mouce a poté je namočte do vajíčka. Smažte je z obou stran na rozpáleném tuku dozlatova. Smažené cukety přendejte na talíř vyložený papírovou utěrkou, zbavíte se tak přebytečného tuku.
  5. Rajčata důkladně omyjte a nakrájejte na čtvrtky. Poté je zbavte semínek a zbytek nakrájejte na malé kostičky. Oloupejte cibuli a také ji nakrájejte nadrobno. Obě zeleniny vložte do mísy, osolte, opepřete a ochuťte balzamikovým octem a promíchejte.
  6. Kousky cukety potřete směsí sýra a majonézy a na ně položte rajčata a cibuli. Plátky opatrně, ale pevně zabalte do závitků a položte na talíř. Každý kousek pevně připevněte párátky. Podávejte studené nebo je mírně ohřejte v troubě.

Další zajímavé texty najdete na domovské stránce

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: