Jak se dělají vejce v hořčičné a křenové omáčce? Je to jednodušší, než si myslíte, a potěší to každého

Velikonoce jsou časem rodinných setkání u svátečního stolu. Základem menu jsou tradiční produkty s vejcem v hlavní roli. Tento symbolický děk se objevuje:

  • v kyselé polévce v podobě klasických půlměsíčků,
  • jako součást chuťově výrazné pochoutky, například vajíčka v hořčično-křenové omáčce,
  • jako aromatická omáčka s přílohou, např. vejce ve studené křenové omáčce,
  • a jako náhrada masa k druhému chodu, např. vejce v křenové omáčce s brambory.

V následujícím článku najdete recepty na velikonoční vajíčka v různých podobách.

Podívejte se na video Vejce s avokádovou nádivkou – lehčí verze Vánoc

Vejce ve studené křenové omáčce – jak omáčku připravit?

Lze ji přidávat k uzeninám, pečenému masu nebo jako omáčku do salátů. Navíc křenovou omáčku s vejci připravíte během chvilky a bez větší námahy. Zde je rychlý recept na křenovou omáčku:

Seznam ingrediencí:

  • Vejce natvrdo – 1 kus,
  • křen – 2 polévkové lžíce,
  • smetana – 2 polévkové lžíce,
  • sůl a cukr.

Příprava:

Žloutek rozšlehejte s křenem. Poté přidejte smetanu a bílek (jemně nasekaný). Nakonec přidejte cukr a sůl podle chuti. Omáčku ozdobte pažitkou.

Vejce v hořčičné a křenové omáčce – čas na předkrm

Kombinace vajec a hořčice je opravdovou klasikou tohoto žánru, a když k tomu přidáte křen, získáte velikonoční předkrm. Zde je jednoduchý recept na vejce v hořčici a křenové omáčce:

Seznam produktů: Křupavý salát s křupavou omáčkou a křupavým sýrem:

Složení omáčky:

  • máslo – 1 polévková lžíce,
  • pšeničná mouka – 1,5 lžíce,
  • voda – 1,5 šálku,
  • hořčice saree – 4 polévkové lžíce,
  • 18% smetana – 2 polévkové lžíce,
  • strouhaný křen – 1 malá lžička,
  • sůl, pepř.

Příprava:

Začněte vařením vajec natvrdo. V dalším kroku rozpusťte na pánvi máslo, přidejte mouku a míchejte, dokud se nevytvoří jíška. Přilijte vodu a pokračujte v míchání, dokud se jíška nerozpustí. Přidejte koření, hořčici, smetanu a křen. Nakonec vše smíchejte a nalijte na oloupané poloviny vajec. Kromě toho si připravte aromatické krutony s olejem a bylinkami zapečené v troubě.

Vejce v křenové omáčce k večeři – nápady na druhý chod

Velikonoční vajíčko se hodí i k hlavnímu chodu. Vejce v křenové omáčce budou závěrečnou tečkou slavnostní večeře. Níže najdete hotové nápady na několik chutných velikonočních duet, ve kterých hraje hlavní roli křenová omáčka. Jedná se o velmi dobré návrhy na velikonoční večeři pro celou rodinu.

Vejce v křenové omáčce s brambory a pečeným vepřovým řízkem

Vejce v křenové omáčce s bramborami a pečenou vepřovou panenkou (recept na vepřovou panenku najdete zde), což je opravdová pecka, ke které můžete přidat brusinkový džem nebo nakládané okurky, abyste rozbili chuť a barvu. Tato kombinace zajistí, že nikdo nebude hladový.

Vejce v křenové omáčce s husou

Jemná chuť husy (zde je recept na šťavnatou husu na Vánoce) s přídavkem křenu a vajec činí tuto nabídku kotní. Jako salát by se hodil tradiční salát nebo mišpule.

Viz také: Nejjednodušší kajmakový mazurek na světě. Zvládnete ho bez kokací

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: