Jednoduchý borůvkový koláč je esencí letošního léta. Připravíte ho během chvilky a ze šesti ingrediencí.

V létě kralují mezi pečivem speciality se sezónním ovocem. Nechybí sladké koláče, kynuté koláče a slané speciality. Když je však času málo, vtí se zvolit klasiku tohoto žánru – borůvkový expresní koláč. Chutná šíleně dobře, stojí pár drobných a potřebujete k němu jen šest ingrediencí. Stačí energicky vyšlehat hladkou hmotu, přidat šťavnaté raritky a je hotovo!

Jednoduchý borůvkový koláč – čtvrt hodiny a je hotový!

Polské borůvky patří k oblíbenému sezónnímu ovoci. Oceňujeme je pro jejich jedinečnou chuť v mnoha receptech, těch sladkých, suchých i přidávaných do domácích léků nebo likérů. Nelze však popřít, co je skutečnou raritou – domácí koláč z nich! Zde vládne jednoduchost a domácí chuť, a to vše během několika málo minut!

Drobné lesnídy jsou skutečným synonymem zdraví, proto se vtí zařadit je do svého jídelníčku a mlsat je na každém kroku. Jednoduchý babiččin koláč z nich potěší i tu nejnáročnější tchyni nebo sousedku. Koláč připravený podle tohoto postupu se skládá pouze z vajec, mouky, cukru, oleje a šťavnatého ovoce. Nejprve se vymíchá těsto, pak se přidajídy a je to! Poté už stačí jen vložit těsto do trouby a pak už si můžete pochutnat na tomto bláznivém koláči.

Podívejte se na video Borůvky na podmáslí – hit léta [PRZEPIS]

Tak jednoduchý koláč tu ještě nebyl – expresní recept se šesti ingrediencemi.

Ingredience: 1:

  • 4 vejce,
  • 300 g borůvek,
  • 2 hrnky celozrnné mouky,
  • šálek cukru,
  • půl šálku oleje,
  • volitelně – dvě lžičky prášku do pečiva.

Způsob přípravy:

  1. Vejce rozklepněte do mísy, přidejte cukr a špetku soli. Přísady šlehejte, dokud nejsou hladké a bledé a krystalky se nerozpustí.
  2. Poté postupně tenkým proudem přilévejte olej a stále míchejte.
  3. Přisypte dva hrnky celozrnné mouky – nejlépe po lžících. Celou směs spojte se dvěma lžičkami prášku do pečiva, pokračujte v míchání a nakonec přisypte borůvky.
  4. Těsto jemně promíchejte lžící a nalijte do formy vyložené pečicím papírem.
  5. Tip – na povrchu můžete posypat několika bobulemi, koláč tak bude vypadat hezčí.
  6. Pečte při 180 stupních asi 45 minut.
  7. Po vychladnutí můžete koláč navíc posypat moučkovým cukrem – takto podávaný chutná senzačně. Další recepty najdete na domovské stránce portálu
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: