Pokud vás zajímá, co se dá dělat se spoustou paprik, podívejte se na recept na chilli ve sklenicích níže. Marinovaná zelenina je skvělá na zimu, kdy je dobré zajistit si denní přísun vitaminu C a dalších zdraví prospěšných živin.
Viz video Recept na přípravu venkovských klobás
Co můžete připravit z paprik na zimu? Každý rok sahám po stejném receptu
Náš recept na chilli papričky v marinádě je jednoduchý a účinný. Stačí mít po ruce čerstvé papriky, česnek a vybrané koření. Stačí chvilka práce a voila! Lahodný, křupavý a šíleně aromatický děk salátů, dipů, sendvičů a obědových jídel je hotový. Nic vám také nebrání v tom, abyste si pochutnali na samotné pochoutce. Z následujících surovin by měly vzniknout 3-4 středně velké sklenice. Pokud chcete, můžete uvedené poměry snížit nebo zvýšit.
Složení: 1:
- 900 g chilli papriček,
- 800 ml vody,
- 400 ml octa,
- 90 g cukru,
- 6 stroužků česneku,
- 4 bobkové listy,
- 4 lžičky soli,
- hrst zrnek pepře,
- hrst semínek nového koření.
Chilli papričky ve sklenicích na zimu. Způsob přípravy
Začněte důkladným omytím paprik. Oloupejte česnek a vložte je do vyvařených a vysušených sklenic. Do každé přidejte bobkový list a několik zrnek pepře a nového koření. Dalším krokem je příprava marinády.
Do hrnce nalijte vodu s octem, cukrem a solí. Vše několik minut vařte, dokud se tekutina nezačne vařit. Nezapomeňte občas zamíchat. Když se přísady zcela rozpustí, odstavte hrnec z ohně a obsah nalijte do sklenic.
Nenalévejte marinádu až po vrch, nechte asi 1-2 cm volného místa. Pevně zašroubujte víčka a sklenice postavte do vysokého hrnce vyloženého utěrkou. Asi do 3/4 výšky sklenice zalijte vodou. Po uvaření nechte 10 minut pasterizovat. Nakonec lahůdky vyjměte z hrnce a dejte stranou vychladnout. Hotovo! Pokud máte chuť, hlasujte v naší anketě níže.