Místo vepřových kotlet připravte tento pokrm. Maso v této verzi znám z kultovního mléčného baru.

Zapomeňte na nudné vepřové kotlety a místo obalování masa zvolte šílenou omáčku. Takové duo se hodí pro každodenní i slavnostní příležitosti a hlavně uspokojí i ty nejnáročnější. Tento pokrm nemá žádnou filozofii, stačí jen dbát na pořadí ingrediencí a dobu dušení.

Podívejte se na video Recept na přípravu venkovských klobás

Maso v tomto provedení znám z kultovního mléčného baru – vepřové lepší než babiččino.

Někdy se ukáže, že nejjednodušší řešení jsou ta nejlepší, takže místo toho, abyste už po několikáté šlehali vepřové kotlety a pak je pracně obalovali, zvolte mnohem jednodušší verzi. Zároveň je to zajímavá alternativa, která se doslova rová v ústech a krásně se prezentuje na talířích. Řeč je o vepřové panence dušené ve vlastní omáčce, která je stejně nadpozemsky chutná jako fenomenální ve své jednoduchosti.

Jídla z jednoho hrnce, nebo v tomto případě „one-pot“, jsou u zaneprázdněných lidí nesmírně oblíbená. Vepřová panenka ve vlastní omáčce vám nejen nezpůsobí žádné kulinářské problémy, ale také rychle potěší vaše chuťové buňky. Nejedná se o žádnou filozofii – k vytvoření této vynikající večeře vám stačí pořádná porce masa, koření, cibule a trocha vody.

Vepřová panenka ve vlastní omáčce přímo z ikonického mléčného baru

Složení:

  • 1 kg vepřové panenky,
  • 2 cibule,
  • 2 stroužky česneku,
  • 2 lžíce pšeničné mouky,
  • 2 lžičky majoránky,
  • špetka sladké papriky,
  • sůl,
  • pepř,
  • snítka čerstvého libečku,
  • 2 bobkové listy,
  • nové koření,
  • olej nebo sádlo na smažení,
  • petržel,
  • 300 ml vody.

Způsob přípravy:

  1. Začněte s masem. Vepřovou panenku nakrájejte na přibližně centimetrovétky.
  2. Oloupejte cibuli a česnek a nakrájejte je na malé kostičky.
  3. Nakrájenou zeleninu, majoránku, papriku, sůl, pepř a olej dejte do mísy – koření důkladně promíchejte. Plátky masa namočte do směsi a důkladně je potřete.
  4. V hluboké pánvi rozehřejte olej nebo sádlo, do rozpáleného tuku vložte maso a opečte ho z obou stran tak, aby se uvnitř zatáhly všechny šťávy.
  5. Po této době vepřové maso podlijte vodou a okořeňte libečkem, bobkovým listem a novým kořením. Vepřovou panenku dusíme přikrytou, dokud nezměkne. Na mírném ohni ji nechte dusit asi dvě hodiny.
  6. Maso přendejte na talíř a vzniklou omáčku zahustěte moukou rozmíchanou v malém množství vody.
  7. Vepřové maso znovu ponořte do omáčky a znovu povařte dalších 10 minut. Po této době je maso připraveno k podávání, stačí ho jen posypat nasekanou petrželkou. Taková večeře skvěle chutná s rýží, brambory a sortimentem barevných salátů.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: