Na Vánoce podávejte vejce s těmito omáčkami. Poznáte je a jednou provždy zavrhnete majonézu.

Velikonoce jsou obdobím, kdy vejce kralují, a podáváme je na mnoho různých způsobů. Ten nejoblíbenější je, když je naaranžujeme na talíř a ozdobíme majonézou. Letos na to zapomeňte a zvolte něco jiného. Následující návrhy vám výběr omáčky usnadní. Všechny totiž chutnají výborně.

Velikonoce jsou časem tradičních pokrmů, které často obsahují vejce jako jednu z hlavních ingrediencí. Pro zpestření chuti pokrmů se vtí sáhnout po různých omáčkách, které nejen dodají svěžest, ale také překvapí svou jedinečnou chutí. Zde jsou čtyři recepty na omáčky, které jsou k vejcím ideální a úspěšně nahradí klasickou majonézu.

Viz video Velký vaječný test. Který recept nám chutnal nejvíce?

Křenová omáčka s koprem

Složení

  • 150 ml zakysané smetany,
  • 2 lžíce křenu,
  • 2 lžičky nasekaného kopru,
  • sůl a pepř podle chuti.

Způsob přípravy

  1. V misce smíchejte zakysanou smetanu a křen. Přidejte nasekaný kopr a podle chuti osolte a opepřete.
  2. Dobře promíchejte a před podáváním dejte alespoň na 30 minut do chladničky. Tuto omáčku podávejte s vařenými vejci.

Hořčično-medová omáčka

Složení

  • 3 lžíce francouzské hořčice,
  • 2 lžíce medu,
  • lžíce jablečného octa,
  • sůl a pepř podle chuti.

Způsob přípravy

  1. V misce smíchejte francouzskou hořčici s medem a jablečným octem. Podle chuti osolte a opepřete.
  2. Omáčku nalijte do hrnce a před podáváním zahřejte na mírném ohni. Hotovou omáčkou přelijte uvařená vejce.

Koprová omáčka se smetanou

Složení

  • 250 ml husté smetany,
  • 2 lžíce nasekaného kopru,
  • šťáva z poloviny citronu,
  • sůl a pepř podle chuti.

Způsob přípravy

  1. V míse smíchejte hustou smetanu s nasekaným koprem. Přidejte citronovou šťávu a podle chuti osolte a opepřete.
  2. Dobře promíchejte a před podáváním dejte alespoň na hodinu do chladničky.

Česneková omáčka s jogurtem

Složení

  • 250 ml přírodního jogurtu,
  • 4 stroužky česneku,
  • 2 lžíce nasekané pažitky,
  • sůl a pepř podle chuti.

Způsob přípravy

  1. Česnek oloupejte, prolisujte a smíchejte s přírodním jogurtem.
  2. K ingrediencím přidejte také nasekanou pažitku. Podle chuti osolte a opepřete.
  3. Dobře promíchejte a dejte asi na hodinu do chladničky.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: