Ne okurky a ne houby. Nejlepší je nakládaná cibule, ale nezapomeňte na sladký přídavek.

Pokud jde o domácí zavařování, vedou nejrůznější okurky, cukety, houby a ovoce. Málokdo se však pustí do zavařování cibule, což je škoda. Nakládaná cibule je dokonalým dkem mnoha pokrmů a skvěle dí chuť domácích hamburgerů, masových omáček i sendvičů a salátů. Recept na nakládanou cibuli je velmi snadný a jednou z důležitých ingrediencí je med. Budete překvapeni, že je to tak dobrá kombinace.

Viz video Podívejte se, jak pasterizovat zavařeniny

Marinovaná cibule. Udělejte ji a budete ji přidávat do všeho.

Složení: 1:

  • 3 větší červené cibule,
  • 1 šálek vody,
  • 1/4 šálku octa,
  • 1 lžička medu,
  • 1chá lžička soli,
  • 3 bobkové listy,
  • 4 kuličky nového koření,
  • lžička hořčičných semínek,
  • nepovinně: několik hřebíčků.

Marinovaná cibule – jak na to:

  1. Nakrájejte cibuli na tenkétky. Před krájením je můžete dát na chvíli do mrazáku – usnadníte si tak práci.
  2. Připravte si sklenici (takovou, do které se vejde cibule a marináda). Na dno sklenice dejte hořčici a přidejte cibuli.
  3. Svařte vodu s octem, medem, solí a kořením a horkou marinádou zalijte cibuli ve sklenici.
  4. Sklenici s cibulí pevně uzavřete a vložte do hrnce. Poté ji zalijte vodou asi do 3/4 výšky a přiveďte k varu. Pasterujte 15-20 minut.

Po vychladnutí sklenice přemístěte na tmavé a chladné místo, nejlépe do sklepa nebo spíže. Podobným způsobem můžete připravit také bílou cibuli nebo cukrovou cibuli. Pokud však chcete použít jemnější šalotku, pasterujte ji o něco kratší dobu – ne déle než 10 minut.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: