Odteď podávám bramboráky s touto omáčkou. Jakmile je jednou ochutnáte, na smetanu zapomenete.

Když nás v kuchyni přepadne nuda, je dobré použít klasické recepty, které byly nějakým způsobem pozměněny. U tohoto receptu jsem vyřadila smetanu, což se ukázalo jako skvělý nápad. Místo toho jsem palačinky přelila omáčkou, která předznamenává zářivé a chutné jaro.

Osobně jsem velkým fanouškem bramboráků a nejen jich. Dělám je i v mrkvové verzi nebo brambory vyměním za cuketu. V obou podobách jsou šíleně křupavé a vynikající. Kromě hlavní suroviny, ze které se dělají, ráda experimentuji i s přídavky. Podávám je klasicky se smetanou, domácí česnekovou nebo koprovou omáčkou. Tento návrh však předčí všechny ostatní.

Viz video Jamové palačinky

Bramborovécky v tomto receptu jsou nejen tenké, ale i chutné a křupavé. Mají také přídavek, který dá zapomenout na všechny ostatní. Řeč je o jarní omáčce, která je celá ze zeleniny. Sama jsem byla šokovaná, jak je chutná.

Recept na bramborovécky s jarní omáčkou

Ingredience na palačinky

  • 5 velkých brambor,
  • 2 malé cibule,
  • 2,5 lžíce pšeničné mouky,
  • stroužek česneku,
  • vejce,
  • lžíce 12% smetany,
  • pepř,
  • sůl,
  • olej.

Ingredience na jarní omáčku

  • 300 ml vývaru,
  • 150 ml smetanového sýra,
  • 3 mrkve,
  • 5 chřestů,
  • malá cuketa,
  • cibule,
  • 2 stroužky česneku,
  • 2 lžíce másla,
  • sůl a pepř podle chuti,
  • Čerstvá petrželka na ozdobu.

Způsob přípravy

  1. Brambory oloupejte, důkladně omyjte a nastrouhejte na struhadle s velkými oky. Totéž zopakujte s cibulí. Nastrouhanou zeleninu zbavte přebytečné vody a přendejte do větší mísy.
  2. Přidejte k ní prosátou mouku, vejce, smetanu a nadrobno nasekaný česnek. Dochuťte pepřem a solí a promíchejte.
  3. Na pánvi rozehřejeme olej a lžící v tuku tvoříme tenkécky. Smažte je z obou stran dozlatova.
  4. Po usmažení je přendejte na talíř vyložený papírovou utěrkou. Tím se zbavíte přebytečného tuku.
  5. Nyní je čas připravit jarní omáčku. Oloupejte a nakrájejte mrkev, chřest, cibuli, cuketu a česnek na menší kousky. Pokud chcete, můžete mrkev a cuketu nastrouhat.
  6. Na pánvi rozehřejte máslo na střednímmeni. Přidejte cibuli a česnek a smažte je asi 2-3 minuty, dokud nezměknou a lehce nezhnědnou.
  7. Přidejte natky nakrájenou mrkev, chřest a cuketu. Zeleninu smažte asi 5-7 minut, dokud není měkká.
  8. Zeleninu zalijte vývarem, přiveďte k varu, poté snižte ttu a vařte dalších 5 minut.
  9. Přidejte smetanový sýr a míchejte, dokud omáčka nezhoustne a všechny ingredience se nespojí. Dochuťte solí a pepřem podle vlastní chuti.
  10. Hotovou omáčku podávejte s bramboráčky a na ozdobu posypte čerstvou petrželkou.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: