Odvažte těstoviny a tři přísady. Toto jsou nejrychlejší špagety, ale udělejte tuto věc s pepřem.

Receptů na špagety je mnoho, ale Poláci nejčastěji připravují klasické boloňské špagety, někdy se rozhodnou pro špagety carbonara (a přidají, hrůza hrůz, smetanu) nebo špagety s mořskýmidy, obvykle pro romantickou večeři. Všechny tyto recepty jsou opravdu vynikající, ale rozhodně nejsou rychlé – jen na samotnou boloňskou omáčku jsou potřeba nejméně dvě hodiny. Dnešní recept je nejen chutný, ale také velmi rychlý. Potřebujete jen papriku opečenou na suché pánvi, aromatický sýr pecorino a trochu soli. Spaghetti cacio e pepe jsou italskou kuchyní v kostce – božská chuť z několika jednoduchých ingrediencí. Nic víc ke štěstí nepotřebujete.

Viz video Dýňová omáčka v této verzi je mistrovský kousek. Mohla by se použít další oranžová přísada

Špagety se třemi ingrediencemi. Jak připravit špagety cacio e pepe?

Ingredience:

  • cca. 300 g špagetových těstovin,
  • 200 g strouhaného sýra pecorino,
  • cca 1,5 lžičky hrubě mletého pepře,
  • sůl podle chuti.

Špagety cacio e pepe – jak je připravit:

  1. Ve velkém hrnci dejte vařit vodu se solí a uvařte těstoviny al dente. Ponechte si však dva šálky vody, ve které se vařily.
  2. Na suché pánvi opečte papriku, a když uvolní své aroma, přidejte šálek vody z těstovin a zalijte těstovinami.
  3. Přidejte nastrouhaný sýr pecorino a důkladně promíchejte, aby vznikla krémová omáčka. V případě potřeby přidejte další vodu na těstoviny. Podávejte ihned po uvaření.

Hotové těstoviny můžete také posypat dalším sýrem pecorino nebo přidat nasekanou petrželku. Pokud máte rádi italskou kuchyni nebo jen nemáte čas na dlouhé vaření a je třeba udělat večeři, tento recept se vám určitě bude hodit.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: