Zbytky těstovin na zapékání
Sami velmi rádi recyklujeme pokrmy – využijeme, co je v lednici, nic nepřijde nazmar a mimochodem, většinou to dopadne skvěle. Totéžtí i pro zbytky těstovinového nákypu z knihy erVegan.
Ingredience na 4 porce:
- cca. 400 g uvařených těstovin al dente (kulatých, trubičkových nebo páskových)
- Oblíbená zelenina: paprika, žampiony, cuketa, lilek, brokolice, rajčata atd.
- sklenice cizrnové mouky
- voda nebo sójový nápoj
- kostka (180 g) uzeného tofu
- lžíce uzené papriky
- lžíce sójové omáčky
- sůl, pepř
Způsob přípravy:
- Cizrnovou mouku smíchejte s kořením a přidejte rozdrobené tofu. Vmíchejte tolik vody, aby vzniklo tekuté těsto o konzistenci palačinkového těsta.
- Uvařené těstoviny a zeleninu smíchejte ve velké nádobě odolné vůči troubě a zalijte je těstem. Vše promíchejte a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečte přibližně 20 minut, dokud se voda neodpaří, zelenina není uvařená a nezačne hnědnout.
Tento nákyp je kotní jídlo, takže se nemusíte starat o přídavky. Neuškodí však jíst ho s nějakým salátem.