Škvarky z tofu a brambory se zeleninovou kaší – veganské pohodlné jídlo [PRZEPISY]

Zbytky těstovin na zapékání

Sami velmi rádi recyklujeme pokrmy – využijeme, co je v lednici, nic nepřijde nazmar a mimochodem, většinou to dopadne skvěle. Totéžtí i pro zbytky těstovinového nákypu z knihy erVegan.

Ingredience na 4 porce:

  • cca. 400 g uvařených těstovin al dente (kulatých, trubičkových nebo páskových)
  • Oblíbená zelenina: paprika, žampiony, cuketa, lilek, brokolice, rajčata atd.
  • sklenice cizrnové mouky
  • voda nebo sójový nápoj
  • kostka (180 g) uzeného tofu
  • lžíce uzené papriky
  • lžíce sójové omáčky
  • sůl, pepř

Způsob přípravy:

  1. Cizrnovou mouku smíchejte s kořením a přidejte rozdrobené tofu. Vmíchejte tolik vody, aby vzniklo tekuté těsto o konzistenci palačinkového těsta.
  2. Uvařené těstoviny a zeleninu smíchejte ve velké nádobě odolné vůči troubě a zalijte je těstem. Vše promíchejte a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečte přibližně 20 minut, dokud se voda neodpaří, zelenina není uvařená a nezačne hnědnout.

Tento nákyp je kotní jídlo, takže se nemusíte starat o přídavky. Neuškodí však jíst ho s nějakým salátem.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: