Studený tvarohový koláč, dort ideální pro léto. Stačí zkombinovat tyto ingredience a přidat ovocný nádech.

Další chutné recepty najdete na domovské stránce .co.uk.

Léto je ideální dobou pro přípravu ovocných dezertů, sladkostí a dortů. Kromě zmrzlin, želé a chladivých sorbetů pak šíleně chutnají i dorty. Studený cheesecake je v této oblasti piedestal a ten s přídavkem mascarpone je naprostý high end… za pár drobných!

Studený cheesecake s ovocným nádechem – dort jako stvořený pro léto.

Rychlý nepečený dort je nejlepší variantou dezertu v letních dnech. Jeho příprava nevyžaduje několik hodin strávených v kuchyni a výsledek je knockout! To vše díky kvalitním surovinám, krémovému, tvarohovému těstu a samozřejmě dkům – v tomto případě sezónnímu ovoci. Za zmínku stojí, že důležitý je samotný základ – dno. I v tomto případě stačí chytrý trik s rozdrobením piškotů a jejich smícháním s rozpuštěným máslem!

Vychlazený tvarohový koláč připravený z mascarpone a zralých malin hýčká smysly a vypadá lépe než nejeden dort z výlohy drahých cukráren. Tajemství chuti spočívá v nadýchané hmotě – stačí spojit sýr se smetanou a nakonec přidat želatinu. Zbytek se doslova postará sám o sebe! Později už stačí jen dit ovocným želé a je hotovo!

Viz video Klasika v nové podobě aneb mangový cheesecake

Recept na studený cheesecake s malinami

Ingredience na dno:

  • balíček sušenek (230 g),
  • 100 g másla.

Kromě toho:

  • 500 g sýra mascarpone,
  • 300 ml 30procentního smetanového sýra,
  • 500 g malin,
  • malinové želé,
  • 3 vrchovaté lžičky želatiny,
  • 3 lžíce moučkového cukru.

Postup přípravy:

  1. Začněte jemným mletím sušenek – pomůže vám mixér nebo váleček a provázkový sáček.
  2. Poté sušenky přendejte do dortové formy vyložené pečicím papírem, zalijte rozpuštěným máslem a vše důkladně promíchejte, aby mělo konzistenci mokrého písku. Vytvarujte dno a pečlivě sušenky vtlačte do formy. Dno vložte do chladničky.
  3. Nyní je čas připravit želé – rozpustíme ho ve 300 ml horké vody. Odstavte stranou.
  4. Želatinu rozpusťte ve 1/4 šálku horké vody a důkladně promíchejte, dokud se nerozpustí. Nechte vychladnout.
  5. Pevně vychlazenou smetanu nalijte do velké mísy, vyšlehejte do tuha a pak postupně, lžíci po lžíci, přidávejte mascarpone a moučkový cukr. Nakonec přidejte rozpuštěnou, vychladlou želatinu a hrst – vše důrazně promíchejte a lžící naneste na sušenkový základ.
  6. Povrch posypeme zbylým ovocem a dort přelijeme ztuhlou marmeládou.
  7. Takto připravený dort dejte do lednice alespoň na dvě až tři hodiny. Po této době si můžete vychutnat šíleně lahodný studený cheesecake! Dobrou chuť!
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: