Tak křupavé nugetky nedostanete ani v rychlém občerstvení. To vše díky kouzelné povrchové úpravě

O recepty na kuřecí pokrmy není nouze, ale pokud jde o svačinky, nugetky jsou absolutní jedničkou. Milují je téměř všichni: fotbaloví fanoušci, děti, dospělí, příznivci filmových večerů a setkání s přáteli. Jak se však ukazuje, restaurační nebo mražené nugetky z obchodu nejsou nutně nutností – domácí nugetky jsou nejen zdravější, ale také chutnější.

Domácí nugetky v šíleně křupavé polevě

Zajímá vás, jak připravit kuřecí nugetky, aby chutnaly stejně dobře jako v oblíbených fastfoodech? Není to složité a stačí vám k tomu jen pár základních produktů, správné koření a chuť vytvořit kuřecí mistrovské dílo! Asi nemusíte nikomu říkat, že skutečným tajemstvím dokonalé chuti a šíleně křupavé struktury je obalení – ale ne jen tak ledajaké, jako u domácích řízků!

Metoda na křupavé kuřecí maso má mnoho obměn, ale pokud jde o nugety, sáhněte po klasice. Křehké, čisté maso z prsíček neboli takzvané „polévky“ jednoduše namočte do aromatické směsi koření, pak namočte do speciálně připraveného těstíčka a máte hotovo! To je celá filozofie – přesné složení strouhanky však prozradíme níže!

Viz video Křupavé zeleninové a drůbežícky

Recept na nugetky lepší než z oblíbeného obchodního řetězce

Složení: 1:

  • 2 velké samostatné kuřecí prsní řízky,
  • vrchovatou lžičku sladké papriky,
  • lžičku granulovaného česneku,
  • sůl a pepř podle chuti,
  • olej,
  • Volitelně: špetka pikantního koření.

Ingredience na těsto a potahování:

  • vejce,
  • půl hrnku pšeničné mouky,
  • 50 ml mléka,
  • 5 vrchovatých lžic strouhanky,
  • 75 g kukuřičných lupínků,
  • řepkový olej.

Způsob přípravy:

  1. Kuře chněte, osušte papírovou utěrkou a očistěte od blan a chrupavek. Maso nakrájejte na menší kousky – velikost závisí na vašich preferencích.
  2. Kousky masa ochuťte solí, pepřem, česnekem, paprikou nebo jiným oblíbeným kořením. Přidejte kapku oleje, důkladně promíchejte a dejte na několik hodin stranou do lednice, aby se kuře nasáklo chutí a pěkně se marinovalo.
  3. Po této době je čas vykoupat kuře v těstíčku připraveném z mouky, mléka a vejce – celé to důkladně promíchejte a pak kuře namočte.
  4. Takto připravené maso nyní přistane v rozdrcených kukuřičných lupíncích s přídavkem strouhanky.
  5. Nugety smažíme v dobře rozehřátém tuku. Když obal získá barvu ze všech stran, kousky masa z tuku osušíme na papírových utěrkách.
  6. Křupavé kousky podávejte s oblíbenými omáčkami. Dobrou chuť!
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: