O recepty na kuřecí pokrmy není nouze, ale pokud jde o svačinky, nugetky jsou absolutní jedničkou. Milují je téměř všichni: fotbaloví fanoušci, děti, dospělí, příznivci filmových večerů a setkání s přáteli. Jak se však ukazuje, restaurační nebo mražené nugetky z obchodu nejsou nutně nutností – domácí nugetky jsou nejen zdravější, ale také chutnější.
Domácí nugetky v šíleně křupavé polevě
Zajímá vás, jak připravit kuřecí nugetky, aby chutnaly stejně dobře jako v oblíbených fastfoodech? Není to složité a stačí vám k tomu jen pár základních produktů, správné koření a chuť vytvořit kuřecí mistrovské dílo! Asi nemusíte nikomu říkat, že skutečným tajemstvím dokonalé chuti a šíleně křupavé struktury je obalení – ale ne jen tak ledajaké, jako u domácích řízků!
Metoda na křupavé kuřecí maso má mnoho obměn, ale pokud jde o nugety, sáhněte po klasice. Křehké, čisté maso z prsíček neboli takzvané „polévky“ jednoduše namočte do aromatické směsi koření, pak namočte do speciálně připraveného těstíčka a máte hotovo! To je celá filozofie – přesné složení strouhanky však prozradíme níže!
Viz video Křupavé zeleninové a drůbežícky
Recept na nugetky lepší než z oblíbeného obchodního řetězce
Složení: 1:
- 2 velké samostatné kuřecí prsní řízky,
- vrchovatou lžičku sladké papriky,
- lžičku granulovaného česneku,
- sůl a pepř podle chuti,
- olej,
- Volitelně: špetka pikantního koření.
Ingredience na těsto a potahování:
- vejce,
- půl hrnku pšeničné mouky,
- 50 ml mléka,
- 5 vrchovatých lžic strouhanky,
- 75 g kukuřičných lupínků,
- řepkový olej.
Způsob přípravy:
- Kuře chněte, osušte papírovou utěrkou a očistěte od blan a chrupavek. Maso nakrájejte na menší kousky – velikost závisí na vašich preferencích.
- Kousky masa ochuťte solí, pepřem, česnekem, paprikou nebo jiným oblíbeným kořením. Přidejte kapku oleje, důkladně promíchejte a dejte na několik hodin stranou do lednice, aby se kuře nasáklo chutí a pěkně se marinovalo.
- Po této době je čas vykoupat kuře v těstíčku připraveném z mouky, mléka a vejce – celé to důkladně promíchejte a pak kuře namočte.
- Takto připravené maso nyní přistane v rozdrcených kukuřičných lupíncích s přídavkem strouhanky.
- Nugety smažíme v dobře rozehřátém tuku. Když obal získá barvu ze všech stran, kousky masa z tuku osušíme na papírových utěrkách.
- Křupavé kousky podávejte s oblíbenými omáčkami. Dobrou chuť!