Tvarohový koláč se sušeným mlékem je bana³, ale ne chuťově! Koláč je nadýchaný jako obláček.

Další chutné recepty najdete na domovské stránce .co.uk.

Ačkoli tvarohový koláč ze sušeného mléka zní, jako by se sahalo po polotovarech a dělaly se zkratky, ve skutečnosti je to šílená chuť ne nepodobná babiččinu pečivu. Stačí jen dbát na správné pořadí ingrediencí a správné poměry – zbytek se udělá doslova sám.

Tvarohový koláč se sušeným mlékem aneb koláč nadýchaný jako obláček

V domácích receptech nechybí ani sladké pečivo, jako jsou nejrůznější koláče, dorty, koláče s ovocem nebo křehké koláče. Důležitým prvkem a zároveň skutečně polským akcentem jsou samozřejmě tvarohové koláče, které nás provázejí v mnoha chutných verzích – od perníkových nebo klasických se sultánkami v zimě až po letní chutě s ovocným a osvěžujícím nádechem. Na seznamu nechybí ani klasika a tvarohový koláč se sušeným mlékem k nim rozhodně patří.

Recept na cheesecake se sušeným mlékem si zaslouží zvláštní zmínku především pro svou snadnou přípravu – koláč díky správnému složení surovin a vyváženým poměrům nikdy nepadá, pěkně vykyne a je jakousi cukrářskou jistotou. Tím však klady nekončí – nejdůležitější je samozřejmě chuť. Dort je nadýchaný, jemný a rová se v ústech.

Viz video Klasika v nové podobě aneb mangový cheesecake

Nadýchaný a jemný cheesecake se sušeným mlékem

Složení:

  • 1 kg kbelíkového sýra nebo třikrát taveného polotučného tvarohu,
  • 6 vajec,
  • Lžička vanilkové esence nebo čerstvých semínek,
  • 2 pudinky v prášku (2x 40 g),
  • 1,5 šálku sušeného mléka,
  • 1,5 šálku mléka,
  • 3/4 šálku oleje
  • šálek cukru,
  • Další: moučkový cukr, maliny, máta, borůvky nebo borůvky.

Způsob přípravy:

  1. Nejprve oddělte žloutky od bílků. Žloutky smíchejte v míse s cukrem a míchejte, dokud nevznikne lehký krém.
  2. Nyní snižte rychlost na nízkou a postupně do směsi přidávejte sušené mléko, pudink a vanilku.
  3. Po lžících přidávejte tvaroh. Po celou dobu přísady míchejte.
  4. Nakonec do výrobků přidejte olej a mléko.
  5. V samostatné míse ušlehejte bílky na tuhé pusinky. Přidejte je k tvarohové směsi a jemně promíchejte lžící.
  6. Takto připravenou směs nalijte do formy vyložené pečicím papírem.
  7. Nyní si připravte větších na vodní lázeň. Nte ji vodou do 1/3 výšky formy s naším tvarohovým koláčem.
  8. Pečeme jednu hodinu při ttě 170 °C. Pokud vrch koláče příliš rychle zhnědne, přikryjte ho fólií nebo pečicím papírem.
  9. Nechte cheesecake zcela vychladnout.
  10. Hotový dort ozdobte moučkovým cukrem, ovocem a lístky máty.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: