Maso je snem každého kuchaře, je křehké aé chuti. Každý, kdo připravuje jídlo, chce, aby byl výsledek právě takový. Když k tomu přidáte aromatickou omáčku, získáte pokrm, který předčí všechny ostatní. Udělejte ho a dejte na stůl a uvidíte, jak rychle zmizí.
I když jsou vánoční pokrmy velmi chutné, někdy máme chuť na něco jiného. V takové situaci si můžete pomoci následujícím receptem. Je rychle hotový a maso, které z něj vznikne, se dá jen těžko popsat slovy. Díky dušení ve vlastní omáčce je křehké, jemné, ale nepostrádá chuť.
Viz video Roláda z listového těsta se šunkou a sýrem
Šunka ve vlastní omáčce si jistě najde své místo na slavnostním stole. Je to dobrá volba i pro běžné, každodenní večeře. Dobře se podává s oblíbenými přílohami. Já bych volila vařené brambory nebo ovesnou kaši. Dte ji domácím salátem a večeře je hotová. Takovou chuť určitě nenajdete v žádné restauraci.
Recept na šunku ve vlastní omáčce
Ingredience
- 700 g šunky,
- cibule,
- 2 stroužky česneku
- sůl a pepř podle chuti,
- 4 zrnka nového koření,
- 2 bobkové listy,
- 4 lžíce oleje,
- 2 lžíce mouky.
Způsob přípravy
- Maso očistěte a rozdělte na středně silnétky. Z obou stran je osolte a opepřete.
- V široké pánvi rozehřejte olej a maso na něm osmažte dozlatova.
- Po osmažení přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a rozmačkaný česnek. Vše několik okamžiků smažte, aby se zelenina vybarvila.
- Připravenou směs zalijte vodou tak, aby zakryla maso, vhoďte bobkové listy a nové koření. Hrnec přikryjte a na mírném ohni vařte asi 60-70 minut. Během této doby by mělo maso změknout.
- Když je maso hotové, vyjměte ho a omáčku zahustěte moukou. Na samém konci vše dochuťte kořením dle vlastního výběru. Pokrm podávejte s brambory nebo krupicí.