Věčný spor o nejlepší majonézu bude konečně vyřešen. Nejchutnější je podle tohoto receptu

Každý rok můžete narazit na spor o to, která majonéza je nejlepší. Mnoho lidí se o tom dokonce dokáže hádat. Poznáním tohoto receptu je však můžete ukončit. Chcete-li o Velikonocích co nejlépe pohostit své hosty, připravte jim tuto omáčku. Je dokonale vyvážená, chutná a krémová.

Na internetu se vede věčná válka o nejchutnější majonézu na trhu. My to ale všechno přeskočíme, protože jsme našli tu nejlepší verzi. Je to přírodní, bez přídatných látek, chutná a aromatická přísada, kterou můžeme v kuchyni využít na mnoho způsobů. Ideální na sendviče, jako zálivka na vejce nebo jako omáčka k chipsům – domácí majonéza nejen potěší svou chutí, ale je také jednoduchá a rychlá na přípravu.

Viz video 4 způsoby výroby domácí majonézy

Existuje mnoho důvodů, proč vyzkoušet domácí majonézu. Zaprvé můžeme kontrolovat přísady, které do ní přidáváme. Bez přídavku umělých konzervantů nebo zvýrazňovačů chuti si můžeme dopřát přírodní a zdravý produkt, který našemu tělu prospěje. Za druhé, domácí majonéza je mnohem chutnější než nabídka z obchodu. Její čerstvost a intenzita chuti jsou nesrovnatelné s těmi, které najdeme na pultech obchodů. Blížící se Velikonoce jsou ideální záminkou k tomu, abychom si ji vyrobili sami.

Recept na domácí majonézu

Ingredience

  • 2 žloutky,
  • lžička hořčice,
  • lžička citronové šťávy,
  • špetka soli,
  • 250 ml rostlinného oleje.

Způsob přípravy

  1. Žloutky, hořčici, citronovou šťávu a sůl dejte do vysoké, ale úzké mísy.
  2. Do takové nádoby opatrně umístěte mixér a zapněte jej na nízké otáčky. Nezapomeňte mísu odlepit ode dna.
  3. Za stálého míchání postupně přidávejte olej. Je důležité přidávat olej postupně, protože příliš velké množství najednou může způsobit rozleptání majonézy.
  4. Pokračujte v míchání, dokud se nevstřebá všechen olej a majonéza nedosáhne požadované konzistence – měla by být hladká a krémová. Kromě toho by měla mít světlou barvu.
  5. Když je majonéza hotová, můžete ji nalít do sklenice a pevně ji uzavřít. Uchovávejte ji v lednici až týden.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: