Kopytka milujeme pro jejich univerzálnost, jednoduchost a fakt, že je lze připravit ve velmi krátkém čase. A co víc, speciálně pro tento recept nemusíte vařit brambory. Využijte brambory od včerejšího oběda a dejte jim druhý život v podobě kopytek. Budou chutné a velmi měkké a nebude v nich ani gram vajíčka. Další kulinářskou inspiraci najdete na domovské stránce
Viz video Kopytki s petrželovým pestem [Kuchnia Hapsa]
Složení: 1:
- 1 kg brambor,
- půl hrnku pšeničné mouky,
- půl šálku bramborové mouky,
- půl lžičky soli,
- 1 cibule,
- 50 g vepřového sádla,
- 50 g uzené slaniny.
Měkké knedlíky, které snadno připravíte. Podávejte s omáčkou nebo okrasou
Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a uvařte je ve vroucí vodě. Již měkké brambory scedíme a necháme vychladnout. Vychladlou zeleninu propasírujte přes lis do hluboké mísy. Tam bramborovou směs smíchejte s pšeničnou a bramborovou moukou. Všechny tři ingredience uhněťte v hladké a jednolité těsto. Těsto na bramborové knedlíky rozdělíme na několik stejných dílů a z každého dílu vytvarujeme válečky. Každý váleček štíme a poté z nich pod vhodným úhlem vykrajujeme kopýtka.
Domácí knedlíky vařte po částech ve velkém množství osolené vody. Mezitím si připravte kopýtka. Cibuli nakrájejte na tenké špalíčky a slaninu a tuk na kostičky. Maso osmahněte na suché pánvi a vyškvařte tuk. Přidejte nakrájenou cibuli a zesklovatěte. Hotové bramborové knedlíky posypeme křupavými škvarky a měkkou cibulkou. Tento pokrm se nejlépe podává s přílohou v podobě zelného salátu nebo smažené červené řepy. Dobrou chuť!