Bramborové knedlíky bez vajec, které se rovají v ústech. Potřebujete jen tři ingredience a tento chutný děk

Kopytka milujeme pro jejich univerzálnost, jednoduchost a fakt, že je lze připravit ve velmi krátkém čase. A co víc, speciálně pro tento recept nemusíte vařit brambory. Využijte brambory od včerejšího oběda a dejte jim druhý život v podobě kopytek. Budou chutné a velmi měkké a nebude v nich ani gram vajíčka. Další kulinářskou inspiraci najdete na domovské stránce

Viz video Kopytki s petrželovým pestem [Kuchnia Hapsa]

Složení: 1:

  • 1 kg brambor,
  • půl hrnku pšeničné mouky,
  • půl šálku bramborové mouky,
  • půl lžičky soli,
  • 1 cibule,
  • 50 g vepřového sádla,
  • 50 g uzené slaniny.

Měkké knedlíky, které snadno připravíte. Podávejte s omáčkou nebo okrasou

Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a uvařte je ve vroucí vodě. Již měkké brambory scedíme a necháme vychladnout. Vychladlou zeleninu propasírujte přes lis do hluboké mísy. Tam bramborovou směs smíchejte s pšeničnou a bramborovou moukou. Všechny tři ingredience uhněťte v hladké a jednolité těsto. Těsto na bramborové knedlíky rozdělíme na několik stejných dílů a z každého dílu vytvarujeme válečky. Každý váleček štíme a poté z nich pod vhodným úhlem vykrajujeme kopýtka.

Domácí knedlíky vařte po částech ve velkém množství osolené vody. Mezitím si připravte kopýtka. Cibuli nakrájejte na tenké špalíčky a slaninu a tuk na kostičky. Maso osmahněte na suché pánvi a vyškvařte tuk. Přidejte nakrájenou cibuli a zesklovatěte. Hotové bramborové knedlíky posypeme křupavými škvarky a měkkou cibulkou. Tento pokrm se nejlépe podává s přílohou v podobě zelného salátu nebo smažené červené řepy. Dobrou chuť!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: