aszu
28.12.2021 09:57
Listové těsto je produkt, který by měl mít v lednici každý. Předkrmy z listového těsta jsou chutné a rychlé na přípravu, skvěle se hodí na večírky. Dnes pro vás máme superjednoduchý recept na listové těsto se špenátem – ideální svačinku pro nečekané hosty.
Další recepty na občerstvení na večírky najdete na stránkách .co.uk.
Listové těsto se špenátem je velmi jednoduché a chutné občerstvení, které je ideální pro silvestrovská setkání. Recept je triviální a jeho příprava zabere jen pár chvil. Pokud nevíte, co na Silvestra naservírovat svým hostům, tento recept na listové těsto se špenátem bude ideální.
Listové těsto se špenátem – recept:
Potřebné ingredience:
- 1 balení listového těsta
- 250 g čerstvého špenátu
- 100 g sýra ricotta
- 100 g sýra feta (nejlépe polotučný sýr)
- polovina bílé cibule
- 2 stroužky česneku
- sůl a pepř
Způsob přípravy:
- Na pánvi rozehřejte dvě lžíce oleje. Vhoďte nadrobno nakrájenou cibuli a smažte, dokud nezesklovatí.
- Ke zesklovatělé cibuli přidejte špenát a smažte, dokud se voda zcela neodpaří. Poté přidejte prolisovaný česnek.
- Ke špenátu přidejte fetu a ricottu. Smažte asi 3-4 minuty. Podle chuti osolte a opepřete. Případně přidejte špetku oregana. Poté pánev sundejte z hořáku a nechte mírně vychladnout.
- Rozbalte listové těsto a podél delšího okraje ho rozřízněte napůl. Na obě strany dejte lžíci ně a těsto srolujte jako roládu. Pak listové těsto nakrájejte na čtverce a položte je mírně od sebe nach vyložený papírem na pečení. Každý čtverec potřeme rozšlehaným vejcem.
- Předehřejte troubu na 180 stupňů a pečte asi 20 minut.
Takto připravené čtverečky z listového těsta se špenátem jsou vynikající a ze silvestrovského stolu zmizí raz dva. Vaši hosté je určitě s chutí sní a vy se vůbec nenadřete. Dobrou chuť!