Mistrovský newyorský cheesecake je kombinací dvou mléčných výrobků. Tajná metoda zaručuje krémový výsledek

Na domácím jídelníčku je mnoho dortů a pečiva, jejichž recepty nás často provázejí, takže poměry jsou často od oka. Pokud však sníme o newyorském cheesecaku, je lepší držet se pevných pravidel a zlatých měr. Může to znít složitě, ale ve skutečnosti je to pověstná hračka a výsledek? Dokonale krémový a nadýchaný cheesecake, který po ochutnání zůstane v našich srdcích navždy!

Mistrovský newyorský cheesecake v mega snadné verzi

Skutečně polským dortem je bezpochyby cheesecake. Děláme ho na svátky, rodinné oslavy nebo každý den ke kávě či čaji. Mezi tvarohovými sladkostmi však existuje výjimka, která se od té klasické výrazně liší, ale je stejně chutná a snadno se připravuje. Mluvíme o newyorském cheesecaku, který už můžete dostat v mnoha restauracích a cukrárnách. Čím je však tak jedinečný a úžasný? Tajemství spočívá v nebeské konzistenci, která připomíná spíše lehký obláček než obyčejný dort.

Stojí za to vědět, že základem newyorského cheesecaku jsou dva druhy mléčných výrobků – ne jen tvaroh jako v polské verzi. Kromě dobře namletého tvarohu z kyblíku budete potřebovat například velkorysou porci 18% zakysané smetany. Dalším důležitým detailem je pečení – neobejdete se bez vodní lázně, která celku dodá lehkou krémovou strukturu a jedinečnou chuť. Zbytek je jednoduchý – dno tvoří piškoty rozdrobené do krupice a zdobení je věcí individuálního výběru.

Viz video Klasika v nové podobě aneb mangový cheesecake

Recept na klasický lehký newyorský cheesecake

Ingredience na dno:

  • cca. 200 g kakaových sušenek,
  • 70 g másla.

Sýrová směs:

  • 1 kg mletého tvarohu z kbelíku,
  • 200 ml 18procentní smetany
  • 200 g jemného cukru,
  • 4 lžíce pšeničné mouky,
  • 2 lžíce vanilkového extraktu,
  • citronová kůra,
  • 4 větší vejce.

Způsob přípravy:

  1. Na začátku rozpusťte máslo v hrnci, tuk pak nechte vychladnout.
  2. Pomocí mixéru rozdrtíme sušenky a přeneseme je do dortové formy vyložené pečicím papírem. Sušenky zalijeme máslem, důkladně promícháme a uhněteme dokonalé dno.
  3. Připravené dno pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 10-15 minut. Poté ho vyjmeme a necháme vychladnout.
  4. Nyní je čas na tvarohovou směs – sýr z kbelíku vysypeme do mísy, přidáme cukr, prosátou mouku, nastrouhanou citronovou kůru a ostatní mokré přísady. Výrobky promíchejte na nízkých otáčkách, aby se vše pěkně spojilo.
  5. Lžící naneste tvarohovou směs na dno sušenek.
  6. Dejte vařit vodu v rychlovarné konvici. Dortovou formu vložte do většího pekáče. Nalijte do ní vroucí vodu a opatrně vložte nádobu do trouby.
  7. Tip – pokud není forma bezpečná, chraňte ji dodatečně alobalem – voda se pak do cheesecaku nedostane.
  8. Cheesecake pečte ve vodní lázni jednu hodinu při 180 °C, poté dalších 30 minut při 160 °C. Po upečení koláč nevyndávejte z trouby, nechte ho v ní s otevřenými dvířky ještě 1,5 hodiny.
  9. A tím příprava končí. Nyní stačí cheesecake ozdobit například polevou z bílé čokolády a sezónním ovocem.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: