Sníte o sýrových hodech? Tvarohové rohlíčky se vám budou hodit a hlavně vám jejich příprava nezabere příliš času. Chuť a krásná prezentace se vám však odmění minimálním úsilím. Jsou to šíleně chutná sousta s krémovou, jemnou ní, která se doslova rová v ústech!
Tvarohové buchty jsou pochoutkou pro každou příležitost – jsou chutné a expresní.
Někdy nás „pronásleduje“ mlsná, malý hlad a touha ochutnat něco zvláštního. Pak místo toho, abyste se cpali sušenkami z obchodu nebonovali hodiny příprav náročného pečiva, sáhněte po našem osvědčeném receptu na tvarohové buchty. Jsou chutné, expresní a ingredience vás nebudou stát majlant! Klíčem k úspěchu je samozřejmě jednoduchost, správné poměry a kvalitní bílý sýr.
Základem tvarohových buchet je především mléčný výrobek, který by měl být čerstvý a jemný. Ostatně sýr je základem našeho těsta, stejně jako n, kterou do něj budeme vkládat. Nesmíme zapomenout ani na další přísady, jako je třtinový cukr, štědrá porce másla nebo moučkový cukr, kterými buchty na závěr ozdobíme.
Viz video Čínské buchty – variace na téma droždí
Recept na nejchutnější tvarohové buchty
Ingredience na těsto:
- 200 g tvarohu,
- 250 g pšeničné mouky,
- 100 g třtinového cukru,
- 100 g mléka,
- 30 g rozpuštěného másla,
- špetka soli,
- dvě lžičky prášku do pečiva.
Sýrová nádivka a poleva:
- 200 g tvarohu,
- 2,5 lžíce třtinového cukru,
- 1,5 lžíce bramborové mouky,
- vejce,
- moučkový cukr.
Způsob přípravy:
- Začněte s těstem. Tvaroh rozmixujte na hladkou hmotu a poté jej smíchejte s rozpuštěným máslem, mlékem a solí.
- Nyní postupně přidejte mouku s práškem do pečiva. Celou směs promíchejte a těsto nechte 10 minut odpočinout.
- Mezitím připravte n – opět smíchejte tvaroh s cukrem a bramborovou moukou.
- Připravené těsto přeneste na pomoučenou pracovníchu. Rozválejte ho na tenkýt. Na těsto rozetřete n – dbejte na rovnoměrné rozetření.
- Poté ho celé srolujte a opatrně vykrajujte housky.
- Každou porci opatrně položte nach vyložený pečicím papírem, potřete vajíčkem a pečte při 180 stupních asi 25 minut.
- Po vychladnutí ozdobíme moučkovým cukrem.
- Tip – buchty mohou mít libovolný tvar – pak je ale třeba je pečlivě nit ní a esteticky uzavřít. Mohou to být standardní kulaté buchty nebo například croissanty.