Nejen okurky, zelí a rajčata. Nakládat lze i ovoce. Ty jsou ideální pro

Léto je ideálním obdobím pro využití darů přírody a přípravu domácích zavařenin, které vám zpříjemní zimní večery. V kuchyni je spousta inspirace na nejrůznější pochoutky, které potěší nejen svou chutí, ale dodají i mnoho cenných vitamínů. Mezi tradičními recepty na nakládané okurky je jedna jedinečná nabídka, která překvapí nejednoho gurmána. Je to dokonalý způsob, jak zpestřit svůj každodenní jídelníček a udělat z něj něco opravdu výjimečného.

Viz video Nakládané okurky nejsou to jediné, co můžete nakládat. Podívejte se, jak připravit nakládaná rajčata

Řeč je o sladkých nakládaných jablkách – pochoutce, která kombinuje jemnou sladkost ovoce s jemným nádechem kvašení. Jsou ideální jako příloha k dezertům, jogurtům, müsli i jako zdravá svačinka. Nakládaná jablka jsou neobvyklou pochoutkou, která nejen obohatí vaši spíž, ale svou neobvyklou chutí ohromí i vaše hosty.

Recept na nakládaná jablka

Ingredience

  • 1 kg jablek (nejlépe pevných a šťavnatých odrůd),
  • 1 litr vody,
  • 1 lžička kamenné soli,
  • 3 lžíce medu,
  • 2-3 stroužky česneku,
  • 2 bobkové listy,
  • několik zrnek černého pepře,
  • několik hřebíčků,
  • kousek skořice,
  • několik snítek kopru
  • Nepovinně: kousek křenu nebo několik třešňových/černého rybízu pro lepší chuť.

Způsob přípravy

  1. Jablka důkladně omyjte a nechte na nich slupku. Podle velikosti sklenic je můžete rozkrojit na poloviny nebo čtvrtiny.
  2. Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu, přidejte sůl a med a míchejte, dokud se nerozpustí. Odstavte a nechte vychladnout.
  3. Do každé z vyvařených sklenic vložte několik stroužků česneku, bobkové listy, zrnka pepře, hřebíček, kousek skořicové kůry, snítky kopru a volitelně kousky křenu nebo třešňových/černého rybízu.
  4. Uspořádejte jablka ve sklenicích tak, aby byla těsně u sebe. Jablka zalijte vychlazenou medovo-slanou marinádou tak, aby byla zcela zakryta.
  5. Sklenice pevně uzavřete a odložte na chladné a tmavé místo asi na 2-3 týdny. Během zavařování pravidelně kontrolujte, zda jsou jablka stále pokryta marinádou, a v případě potřeby je dte převařenou vodou.
  6. Po dokončení zavařování sklenice uložte do lednice nebo chladné spíže.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: