Cuketová krémová polévka je ideální večeří ve dnech, kdy nemáte čas být v kuchyni, ale přesto potřebujete něco chutného k jídlu. Recept na cuketovou krémovou polévku je triviální a zvládne ho každý. Poohlédněte se po mixéru, kupte ostrý sýr a něco dalšího na dění.
Cuketová krémová polévka je univerzální jídlo. Můžete ji připravit jako rychlou večeři pro rodinu, snadno si ji objednat v dobré restauraci nebo si ji vychutnat na svatbě. Je to pravděpodobně proto, že cuketová krémová polévka se připravuje velmi snadno a chutná opravdu skvěle. Můžete si zahrát na šéfkuchaře ze špičkové restaurace tím, že ji uvaříte sami, ale nezapomeňte na konkrétní sýr – gorgonzola její chuť skvěle dí. Tajemství však spočívá v další ingredienci – paprice. Stačí jedna pálivá paprička a budete jíst, dokud se nenasytíte.
Podívejte se na video Cuketové palačinky. Podívejte se na nejlepší recept
Palačinky nesmažte. Tato cuketová polévka je nejlepší na světě
Složení: 1:
- 2 středně velké cukety,
- cca. 1,5 l vývaru,
- 100 g sýra gorgonzola,
- 1 malý pórek,
- 1 malá pálivá paprika,
- 3 stroužky česneku,
- 30 % smetany,
- sůl, pepř,
- máslo,
- k podávání: krutony, dýňová semínka nebo slaninové lupínky.
Nejlepší cuketová polévka – jak ji připravit:
- Připravte si hrnec a rozehřejte v něm lžíci másla. Pak přidejte nakrájený pórek, a když zesklovatí, přidejte česnek prolisovaný přes lis a nasekanou papriku. Smažte na mírném ohni, dokud česnek neuvolní své aroma.
- Cukety omyjte a nakrájejte na kostičky. Přidejte je do hrnce a na mírném ohni je duste do změknutí. Poté je zalijte horkým vývarem a vařte 10 minut.
- Přidejte rozdrobený sýr gorgonzola a půl šálku smetany. Podle chuti dochuťte a rozmixujte mixérem na hladký krém.
- Krémovou polévku podávejte s bylinkovými krutony nebo slaninovými lupínky. Chipsy můžete připravit také z vyzrálé uzeniny, například ze schwarzwaldské šunky nebo prosciutta crudo.