Ryba k večeři nemusí být nudná a mdlá. Poláci nejedí tolik ryb jako drůbežího a vepřového masa, ale když už se rozhodnou jíst ryby, volí klasické filety smažené v mouce. Na tom není nic špatného, ale existují i jiné, podle mého názoru mnohem lepší recepty na ryby a my vám dnes jeden z nich ukážeme. Takovou rybu budete jíst pořád.
Ryba v palačinkovém těstíčku je ideální na každodenní oběd nebo jako večeře. Recept na rybu v palačinkovém těstíčku je triviální a velmi rychlý. Pokud máte chuť na něco dobrého k večeři a zároveň nemáte čas stát dlouho v kuchyni, doporučuji tento recept. Jediné, na co musíte pamatovat, je dobrá ryba. Vybírejte ryby s bílým, pevným masem. Doporučuji tresku nebo mirin.
Viz video Viz recept na rybu v tatarské omáčce
Ryba v palačinkovém těstíčku – recept na večeři snů
Složení: 1:
- 4-5 filetů bílé ryby s pevným masem,
- 3/4 šálku tučného mléka,
- 1 šálek celozrnné mouky,
- rovnou lžičku sody,
- špetka chilli,
- 2 větší vejce,
- bylinkový pepř, sůl,
- olej na smažení.
Ryba v palačinkovém těstíčku – jak na to:
- Rybí filé nakrájejte na menší kousky a osušte je papírovou utěrkou. Poté je ochutíme kořením, solí a bylinkovým pepřem. Odstavte na chvíli stranou, aby se koření do masa vsáklo.
- Postarejte se o palačinkové těsto. Vejce rozklepněte do mísy a přidejte mléko. Vše promíchejte a postupně přidávejte mouku. Přidejte také jedlou sodu, špetku soli a špetku chilli. Opět promíchejte. Mísu s palačinkovým těstem dejte asi na několik minut stranou.
- V hluboké pánvi rozehřejte poměrně velké množství oleje. Olej by měl být opravdu horký. Poté každý kousek opatrně namočte do těsta a vložte do rozpáleného tuku.
- Rybu smažte v palačinkovém těstíčku dozlatova a po usmažení ji papírovou utěrkou osušte od přebytečného tuku.
Takto připravené filety v těstíčku podávejte, jak máte rádi. Hodí se k nim hranolky, opečené brambory nebo batáty. Dobře se hodí i lehký salát nebo salát z kysaného zelí. Můžete je také podávat s omáčkou – doporučuji koprovou nebo Thousand Island omáčku.