Pohanková kaše – vhodný dezert pro každého

Odborníci již několik let doporučují jáhlové kroupy jako jeden z nejzdravějších zdrojů vitaminů skupiny B a železa. Mohou ji jíst i lidé s celiakií, protože jáhlové kroupy neobsahují lepek. Přestože má stejně jako všechny kroupy hodně kalorií, doporučuje se při redukčních dietách, protože jeho vysoký obsah křemíku napomáhá metabolismu, a tím i procesu hubnutí. Není tedy divu, že je prosný nákyp považován za jeden z nejvhodnějších dezertů! A nemusíte se bát, že by se chutí nevyrovnal pravému pudinku. Je opravdu vynikající! Jak ho připravit?

Borůvkový pudink – recept

Složení: 1:

  • Přibližně 60 g prosných krup,
  • 1 sklenice kravského nebo rostlinného mléka,
  • 1 zralý banán,
  • volitelné sladidlo: několik datlí, med nebo javorový sirup

Borůvkový pudink – způsob přípravy:

Syrové prosné kroupy prchněte ve vodě, abyste je zbavili hořkosti. Poté ji přendejte do hrnce, zalijte mlékem a přiveďte k varu. Když jsou kroupy měkké, sundejte hrnec z hořáku a nechte vychladnout. Krupici rozmixujte na hladkou kaši. Pokud je směs příliš hustá, přidejte trochu vody nebo více mléka. Banán nakrájejte na menší kousky a přidejte do mísy, přidejte také datle, med nebo javorový sirup. Vše smíchejte a důkladně promíchejte, poté nalijte do misek nebo pohárů. Nyní je borůvkový pudink hotový. Zde je několik tipů, s čím ho podávat, aby chutnal ještě lépe.

Poznámka: Pudink z prosných vloček můžete připravit stejným způsobem jako z běžné kaše. Jen se ujistěte, že používáte správné množství vloček, a mějte na paměti, že se budou vařit o něco kratší dobu než kaše.

Stále nevíte, jak připravit pudink z bobulí? Podívejte se na naše video s návodem:

Čokoládový borůvkový pudink – jak ho připravit?

Čokoládový pudink z prosných krup je také velmi snadný na přípravu. Stačí přidat trochu kakaa nebo rozpuštěné čokolády. Kakao nasypte do rozmixované kaše a důkladně promíchejte. Čokoládu můžete rozpustit ve vodní lázni nebo ji alespoň nakrájet na malé kousky. Pro přípravu tohoto pudinku jsou ideální čokoládové lupínky nebo kapky, které se používají například při pečení muffinů.

Tip: Do tohoto druhu pudinku, ale i do ovesné kaše nebo jiných dezertů přidejte obyčejné tmavé kakao. Vyhněte se těm instantním – obsahují hodně cukru a nemají tak intenzivní chuť, takže s nimi můžete „navýšit“ obsah kalorií v jídle.

Jak podáváte pohankový pudink?

Pohankový pudink s borůvkami můžete podávat stejným způsobem jako běžný pudink nebo ovesnou kaši. Přidejte do něj čerstvé sezónní ovoce, semínka, špetku skořice, kakaa nebo vanilky. Takový pudink chutná výborně také s přidáním rozmrazeného ovoce nebo jiné zavařeniny – bobulí nebo třešní ze džusu či oblíbeného džemu. Pokud nepočítáte kalorie, přidejte čokoládu, arašídové máslo nebo ovocný sirup.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: