Rozpadající se aé chuti. Toto je nejlepší recept na vepřové koleno. Klíčem je marináda

Vepřové koleno je ěným snem každého milovníka hutných masitých pokrmů a mnoho milovníků masa sní po nocích o šťavnatém, křehkém, lehce lepkavém mase uzavřeném v pečené kůrce. Dnes pro vás máme recept na vepřové koleno, které bude díky marinádě právě takové. Nejde o žádné kouzlo ani tajné ingredience – mák je jednoduchý.

Dobře připravené vepřové koleno může být opravdu vynikající, ale rozhodně to není tak jednoduchá záležitost. Někdy se stane, že vepřové koleno vyjde gumové a žilnaté, ale pokud máte kvalitní maso a skvělý recept, můžete se připravit na opravdovou hostinu. Jak připravit vepřové koleno svého života? Vezměte si zeleninu, nutně s petrželí nebo celerem, koření, jablečný ocet, kečup a buďte trpěliví – každá minuta čekání stojí za tu chuť.

Podívejte se na video Kombinovala jsem kuřecí maso s houbami a omáčkou. Kdo nejedl, ať závidí.

Jak udělat vepřové koleno? Nejlepší recept na masové hody

Ingredience: 1:

  • 2 vepřová kolena (nebo více, pokud například čekáte hosty),
  • studenou vodu,
  • několik lžic jablečného octa,
  • 2-3 lžíce sójové omáčky,
  • půl šálku pikantního kečupu,
  • 3 lžíce hořčice,
  • lžíce medu,
  • půl sklenice piva,
  • 2 svazky zeleniny (nejlépe celer nebo petrželová nať),
  • sůl, zrnka pepře, nové koření (3 lžíce), bobkové listy (12-16 kusů), případně několik hřebíčků.

Měkké a šťavnaté vepřové koleno – jak na to:

  1. Do velké mísy nebo hrnce nalijte vodu (asi 2 litry). Přidejte 4é lžíce soli, oloupanou a očištěnou zeleninu (1 svazek), 2 lžíce nového koření, 8-10 bobkových listů, černý pepř a případně několik hřebíčků. Promíchejte, aby se sůl rozpustila. Zeleninu vložte do nálevu, hrnec přikryjte pokličkou a dejte na dva dny do lednice.
  2. Po 48 hodinách slijte maso z nálevu, vyjměte koření a zeleninu, pak kýtu zalijte čerstvou studenou vodou, přidejte zeleninu z druhého svazku a zbytek koření a také 4 lžíce jablečného octa a 3 lžíce sójové omáčky.
  3. Vepřové nožičky vařte na velmi mírném ohni asi 2 hodiny. Zatímco se maso vaří, připravte si omáčku na podlévání kýty. Do misky dejte 3 lžíce hořčice, 1 lžíci medu, 1 lžíci sójové omáčky, půl šálku piva a půl šálku vývaru, ve kterém se vaří vepřová kolena.
  4. Uvařená vepřová kolena vložte do pekáče nebo žáruvzdorné misky a potřete je omáčkou. Vložte do trouby vyhřáté na 160 °C a pečte 2,5 hodiny, přičemž vepřová kolena občas polévejte vypečenou tekutinou.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: