Nezbytnou součástí každého večírku je kromě dobré společnosti, hudby a přátel také chutné jídlo. Pokud chceme hosty pohostit a naservírovat jim rychlé a levné občerstvení, neměli bychom mít problém s výběrem zajímavých návrhů.
Viz video Karnevalové občerstvení – na večírek i mimo něj
Nápady na rychlé občerstvení na večírek
Velmi rychlá příprava, levné, syté a chutné – bagetové nákypy s aromatickou slaninou. Rychlé občerstvení na večírek, které lze libovolně upravit a podávat hostům i ve vegetariánské verzi.
Ingredience: 1:
- 3 francouzské bagety,
- 100 g uzené slaniny,
- 1 cibule,
- 3 houby,
- 150 g žlutého sýra,
- 20 g másla,
- sůl, pepř, provensálské bylinky.
Způsob přípravy:
Předehřejte troubu na 230 stupňů,ch vyložte pečicím papírem. Bagety podélně rozkrojte napůl a potřete máslem. Na pánvi osmahněte slaninu nakrájenou na kostičky. K opečené slanině přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a natky nakrájené žampiony, osolíme, opepříme a přidáme bylinky a dusíme asi 10 minut. Připravenou slaninu s cibulí a houbami rozetřeme po částech na bagety. Nakonec je posypeme sýrem a pečeme asi 15 minut.
Rychlé občerstvení na večírek – wrapy pro větší hlad
Dalším zajímavým návrhem na rychlé a levné občerstvení na večírek jsou kuřecí wrapy. Stejně jako u nákypů je lze připravit z řady surovin, které lze vzájemně kombinovat podle našich preferencí.
Ingredience: 1. Křupavé maso, 2. Křupavé maso, 3. Křupavé maso, 4. Křupavé maso, 5:
- 5 pšeničných tortill,
- 400 g kuřecích prsou,
- 1 malá cuketa,
- 1 rajče,
- 1 kostka sýra feta,
- 10 listů hlávkového salátu,
- 2 stroužky česneku,
- 4-5 lžic majonézy
- koření gyros, oregano, provensálské bylinky, petržel, sůl, pepř.
Způsob přípravy:
V misce smíchejte majonézu, prolisovaný česnek a nasekanou petrželku. Přidejte sůl, pepř a provensálské bylinky a důkladně promíchejte. Maso nakrájejte na proužky a osmahněte na střednímmeni. Kuřecí maso posypeme kořením gyros a oreganem. Přidejte rozdrcený česnek a smažte dozlatova. Cuketu nakrájejte na tenkétky a ogrilujte na grilovací pánvi.
Natek tortilly dejte 1-2 lžíce omáčky a rozetřete ji. Doprostřed pak navrstvíme grilovanétky cukety, listy salátu, tenkétky rajčat a proužky kuřecího masa. Nakonec rozdrobíme salátový sýr. Tortillu poměrně pevně srolujeme, zabalíme do potravinářské fólie a dáme na 2 hodiny do lednice. Hotové rozkrojíme šikmo na 2-3 díly.
Hapky aneb jídlo na večírek v jednom soustu
Je velmi běžné, že se na různých večírcích objevují na stolech různé verze haps. Mají mnoho výhod – jsou velmi rychle připravené a snadno se jedí.
Složení: 1:
- 200 g žlutého sýra nakrájeného na kostičky,
- 200 g šunky,
- 15 malých okurčiček / velkých okurčiček nakrájených na silnétky,
- 7-8tků celozrnného chleba,
- 12-15 cherry rajčátek,
- čerstvá bazalka.
Způsob přípravy:
Chléb, sýr a šunku nakrájejte na kostičky. Na párátko postupně navlékněte chléb, okurku, sýr, polovinu rajčete a šunku. Předkrm můžete ozdobit lístky bazalky.
Podívejte se také na následující příklady: Kabanos předkrmy – 18 nápadů na jednoduché občerstvení právě včas na večírek